Es tracta d'un arrosset fet a la cassola. Un plat suculent, pràctic i molt econòmic també. Dels que generalment agrada molt a la canalla, ja que no troben ossos, ni espines, ni pells, ni res "estrany" com diuen alguns que jo conec: arròs, quatre pèsols (si voleu) i pollastre. Més bàsic impossible.
Però no per ser bàsic un plat ha de ser pitjor, sabeu de què parlo oi que sí? Com sempre, si utilitzeu productes ecològics i de temporada el plat encara lluirà més. Som-hi!
4 tasses d'arròs
1 pebrot verd
1 ceba trinxada
3 tomàquets madurs
1 gra d'all
1 cuixa de pollastre a daus i sense pell
brou de verdura o pollastre
un grapat de pèsols
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu obviar la picada d'all cru si no us agrada
Si no teniu brou podeu posar-hi aigua
![arros pollastre pas1 arros pollastre pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/03/45/arros-pollastre-pas1.jpeg)
Prepareu tots els ingredients.
![arros pollastre pas2 arros pollastre pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/03/72/arros-pollastre-pas2.jpeg)
Com sempre recomano, si disposeu de verdura ecològica i/o de temporada, molt millor.
![arros pollastre pas4 arros pollastre pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/04/26/arros-pollastre-pas4.jpeg)
Avui utilitzaré un arròs bomba que em garantirà una cocció perfecte del gra.
![arros pollastre pas5 arros pollastre pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/04/53/arros-pollastre-pas5.jpeg)
Comenceu per salar el pollastre.
![arros pollastre pas6 arros pollastre pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/04/80/arros-pollastre-pas6.jpeg)
En una cassola amb oli calent, daureu-lo per totes dues bandes.
![arros pollastre pas7 arros pollastre pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/05/07/arros-pollastre-pas7.jpeg)
Mentrestant, trinxeu el pebrot verd a daus petits.
![arros pollastre pas8 arros pollastre pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/05/34/arros-pollastre-pas8.jpeg)
La ceba també.
![arros pollastre pas9 arros pollastre pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/05/76/arros-pollastre-pas9.jpeg)
Ratlleu els tomàquets.
Vigileu la carn i doneu-la la volta de tant en tant.
![arros pollastre pas11 arros pollastre pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/06/48/arros-pollastre-pas11.jpeg)
En el mateix oli, podeu fer el sofregit. Retireu-ne l'excés si cal.
![arros pollastre pas12 arros pollastre pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/06/75/arros-pollastre-pas12.jpeg)
Primer hi poseu la ceba trinxada.
![arros pollastre pas13 arros pollastre pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/07/02/arros-pollastre-pas13.jpeg)
Deixeu-la daurar uns minuts.
![arros pollastre pas14 arros pollastre pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/07/29/arros-pollastre-pas14.jpeg)
A continuació, afegiu-hi el pebrot verd.
![arros pollastre pas15 arros pollastre pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/07/56/arros-pollastre-pas15.jpeg)
![arros pollastre pas16 arros pollastre pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/07/83/arros-pollastre-pas16.jpeg)
Ara, tireu el tomàquet ratllat.
![arros pollastre pas17 arros pollastre pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/08/10/arros-pollastre-pas17.jpeg)
Ho remeneu una mica, hi tireu un polsim de sal i ho deixeu reduir a foc lent, almenys 10 minuts. Vigileu no es cremi un cop evaporat tot el líquid.
![arros pollastre pas18 arros pollastre pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/08/37/arros-pollastre-pas18.jpeg)
Ho podeu tapar.
![arros pollastre pas19 arros pollastre pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/08/64/arros-pollastre-pas19.jpeg)
Prepareu l'arròs. Una tassa per persona serà suficient. Si voleu, tireu-hi una de regal per si algú vol repetir.
![arros pollastre pas20 arros pollastre pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/08/91/arros-pollastre-pas20.jpeg)
Poseu a escalfar el brou.
![arros pollastre pas21 arros pollastre pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/09/18/arros-pollastre-pas21.jpeg)
Comproveu que ja no queda líquid al sofregit, que comenci a caramel·litzar fins i tot.
![arros pollastre pas23 arros pollastre pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/09/72/arros-pollastre-pas23.jpeg)
Ho remeneu bé, que la carn s'impregni de sofregit.
![arros pollastre pas24 arros pollastre pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/09/99/arros-pollastre-pas24.jpeg)
I ja podeu tirar-hi l'arròs.
![arros pollastre pas25 arros pollastre pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/10/26/arros-pollastre-pas25.jpeg)
Ben repartit.
![arros pollastre pas26 arros pollastre pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/10/53/arros-pollastre-pas26.jpeg)
I remeneu una estona, que l'arròs s'enganxi una mica i tot.
![arros pollastre pas27 arros pollastre pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/10/80/arros-pollastre-pas27.jpeg)
Si sou en temporada de pèsols no dubteu en posar-ne uns quants de frescos. Altrament, podeu posar-ne de congelats.
![arros pollastre pas28 arros pollastre pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/11/07/arros-pollastre-pas28.jpeg)
Un grapadet. Genial!
![arros pollastre pas29 arros pollastre pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/11/34/arros-pollastre-pas29.jpeg)
I ara si, tireu-hi el brou ben calent per sobre. Com sempre, un mínim de dues parts de brou per una d'arròs. Amb el temps ho acabareu fent a ull.
![arros pollastre pas30 arros pollastre pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/11/61/arros-pollastre-pas30.jpeg)
Saleu-ho correctament.
![arros pollastre pas31 arros pollastre pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/11/88/arros-pollastre-pas31.jpeg)
Deixeu coure l'arròs, al principi a fort foc i després a foc mig. Almenys durant uns 15 minuts.
![arros pollastre pas32 arros pollastre pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/12/15/arros-pollastre-pas32.jpeg)
Quant faltin 5 minuts per acabar la cocció de l'arròs, i opcionalment, podeu afegir-hi una picada d'all.
![arros pollastre pas33 arros pollastre pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/12/42/arros-pollastre-pas33.jpeg)
Trinxeu un gra d'all en un morter fins que us quedi una pasta.
![arros pollastre pas34 arros pollastre pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/12/69/arros-pollastre-pas34.jpeg)
Ara deixateu l'all amb una mica del mateix brou.
![arros pollastre pas36 arros pollastre pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/13/23/arros-pollastre-pas36.jpeg)
Si li poseu la picada d'all, repartiu-la bé amb una cullera.
![arros pollastre pas37 arros pollastre pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/13/50/arros-pollastre-pas37.jpeg)
Un cop arribats als 15 minuts de cocció (i més si es tracta d'una cassola de fang) ja podeu apagar el foc.
![arros pollastre pas38 arros pollastre pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/13/77/arros-pollastre-pas38.jpeg)
Serà el moment de posar-ho al forn en mode grill i daurar-ho una mica durant 5 minuts més.
![arros pollastre pas39 arros pollastre pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/14/04/arros-pollastre-pas39.jpeg)
Deixeu-lo reposar 10 minuts de rellotge i ja el podeu servir a taula.
![arros pollastre pas40 arros pollastre pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/14/31/arros-pollastre-pas40.jpeg)
Quina flaire que fa!
![arros pollastre pas41 arros pollastre pas41](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/14/58/arros-pollastre-pas41.jpeg)
Abans de posar l'arròs al plat remeneu la part inferior una mica, per si teniu socarrat.
![arros pollastre pas42 arros pollastre pas42](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/14/85/arros-pollastre-pas42.jpeg)
I ara si, a dinar!
![arros pollastre pas43 arros pollastre pas43](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/38/15/12/arros-pollastre-pas43.jpeg)
Bon profit!