Es tracta d'un arrosset fet a la cassola. Un plat suculent, pràctic i molt econòmic també. Dels que generalment agrada molt a la canalla, ja que no troben ossos, ni espines, ni pells, ni res "estrany" com diuen alguns que jo conec: arròs, quatre pèsols (si voleu) i pollastre. Més bàsic impossible.

Però no per ser bàsic un plat ha de ser pitjor, sabeu de què parlo oi que sí? Com sempre, si utilitzeu productes ecològics i de temporada el plat encara lluirà més. Som-hi!

Ingredients

4 tasses d'arròs

1 pebrot verd

1 ceba trinxada

3 tomàquets madurs

1 gra d'all

1 cuixa de pollastre a daus i sense pell

brou de verdura o pollastre

un grapat de pèsols

oli d'oliva

sal

Variants:

Podeu obviar la picada d'all cru si no us agrada

Si no teniu brou podeu posar-hi aigua

Preparació
1.
arros pollastre pas1

Prepareu tots els ingredients.

2.
arros pollastre pas2

Com sempre recomano, si disposeu de verdura ecològica i/o de temporada, molt millor.

3.
arros pollastre pas4

Avui utilitzaré un arròs bomba que em garantirà una cocció perfecte del gra.

4.
arros pollastre pas5

Comenceu per salar el pollastre.

5.
arros pollastre pas6

En una cassola amb oli calent, daureu-lo per totes dues bandes.

6.
arros pollastre pas7

Mentrestant, trinxeu el pebrot verd a daus petits.

7.
arros pollastre pas8

La ceba també.

8.
arros pollastre pas9

Ratlleu els tomàquets.

9.

Vigileu la carn i doneu-la la volta de tant en tant.

10.
arros pollastre pas11

En el mateix oli, podeu fer el sofregit. Retireu-ne l'excés si cal.

11.
arros pollastre pas12

Primer hi poseu la ceba trinxada.

12.
arros pollastre pas13

Deixeu-la daurar uns minuts.

13.
arros pollastre pas14

A continuació, afegiu-hi el pebrot verd.

14.
arros pollastre pas15
15.
arros pollastre pas16

Ara, tireu el tomàquet ratllat.

16.
arros pollastre pas17

Ho remeneu una mica, hi tireu un polsim de sal i ho deixeu reduir a foc lent, almenys 10 minuts. Vigileu no es cremi un cop evaporat tot el líquid.

17.
arros pollastre pas18

Ho podeu tapar.

18.
arros pollastre pas19

Prepareu l'arròs. Una tassa per persona serà suficient. Si voleu, tireu-hi una de regal per si algú vol repetir.

19.
arros pollastre pas20

Poseu a escalfar el brou.

20.
arros pollastre pas21

Comproveu que ja no queda líquid al sofregit, que comenci a caramel·litzar fins i tot.

21.
22.
arros pollastre pas23

Ho remeneu bé, que la carn s'impregni de sofregit.

23.
arros pollastre pas24

I ja podeu tirar-hi l'arròs.

24.
arros pollastre pas25

Ben repartit.

25.
arros pollastre pas26

I remeneu una estona, que l'arròs s'enganxi una mica i tot.

26.
arros pollastre pas27

Si sou en temporada de pèsols no dubteu en posar-ne uns quants de frescos. Altrament, podeu posar-ne de congelats.

27.
arros pollastre pas28

Un grapadet. Genial!

28.
arros pollastre pas29

I ara si, tireu-hi el brou ben calent per sobre. Com sempre, un mínim de dues parts de brou per una d'arròs. Amb el temps ho acabareu fent a ull.

29.
arros pollastre pas30

Saleu-ho correctament.

30.
arros pollastre pas31

Deixeu coure l'arròs, al principi a fort foc i després a foc mig. Almenys durant uns 15 minuts.

31.
arros pollastre pas32

Quant faltin 5 minuts per acabar la cocció de l'arròs, i opcionalment, podeu afegir-hi una picada d'all.

32.
arros pollastre pas33

Trinxeu un gra d'all en un morter fins que us quedi una pasta.

33.
arros pollastre pas34

Ara deixateu l'all amb una mica del mateix brou.

34.
35.
arros pollastre pas36

Si li poseu la picada d'all, repartiu-la bé amb una cullera.

36.
arros pollastre pas37

Un cop arribats als 15 minuts de cocció (i més si es tracta d'una cassola de fang) ja podeu apagar el foc.

37.
arros pollastre pas38

Serà el moment de posar-ho al forn en mode grill i daurar-ho una mica durant 5 minuts més.

38.
arros pollastre pas39

Deixeu-lo reposar 10 minuts de rellotge i ja el podeu servir a taula.

39.
arros pollastre pas40

Quina flaire que fa!

40.
arros pollastre pas41

Abans de posar l'arròs al plat remeneu la part inferior una mica, per si teniu socarrat.

41.
arros pollastre pas42

I ara si, a dinar!

42.
arros pollastre pas43

Bon profit!