Es tracta d'un arrosset fet a la cassola. Un plat suculent, pràctic i molt econòmic també. Dels que generalment agrada molt a la canalla, ja que no troben ossos, ni espines, ni pells, ni res "estrany" com diuen alguns que jo conec: arròs, quatre pèsols (si voleu) i pollastre. Més bàsic impossible.
Però no per ser bàsic un plat ha de ser pitjor, sabeu de què parlo oi que sí? Com sempre, si utilitzeu productes ecològics i de temporada el plat encara lluirà més. Som-hi!
4 tasses d'arròs
1 pebrot verd
1 ceba trinxada
3 tomàquets madurs
1 gra d'all
1 cuixa de pollastre a daus i sense pell
brou de verdura o pollastre
un grapat de pèsols
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu obviar la picada d'all cru si no us agrada
Si no teniu brou podeu posar-hi aigua
Prepareu tots els ingredients.
Com sempre recomano, si disposeu de verdura ecològica i/o de temporada, molt millor.
Avui utilitzaré un arròs bomba que em garantirà una cocció perfecte del gra.
Comenceu per salar el pollastre.
En una cassola amb oli calent, daureu-lo per totes dues bandes.
Mentrestant, trinxeu el pebrot verd a daus petits.
La ceba també.
Ratlleu els tomàquets.
Vigileu la carn i doneu-la la volta de tant en tant.
En el mateix oli, podeu fer el sofregit. Retireu-ne l'excés si cal.
Primer hi poseu la ceba trinxada.
Deixeu-la daurar uns minuts.
A continuació, afegiu-hi el pebrot verd.
Ara, tireu el tomàquet ratllat.
Ho remeneu una mica, hi tireu un polsim de sal i ho deixeu reduir a foc lent, almenys 10 minuts. Vigileu no es cremi un cop evaporat tot el líquid.
Ho podeu tapar.
Prepareu l'arròs. Una tassa per persona serà suficient. Si voleu, tireu-hi una de regal per si algú vol repetir.
Poseu a escalfar el brou.
Comproveu que ja no queda líquid al sofregit, que comenci a caramel·litzar fins i tot.
Ho remeneu bé, que la carn s'impregni de sofregit.
I ja podeu tirar-hi l'arròs.
Ben repartit.
I remeneu una estona, que l'arròs s'enganxi una mica i tot.
Si sou en temporada de pèsols no dubteu en posar-ne uns quants de frescos. Altrament, podeu posar-ne de congelats.
Un grapadet. Genial!
I ara si, tireu-hi el brou ben calent per sobre. Com sempre, un mínim de dues parts de brou per una d'arròs. Amb el temps ho acabareu fent a ull.
Saleu-ho correctament.
Deixeu coure l'arròs, al principi a fort foc i després a foc mig. Almenys durant uns 15 minuts.
Quant faltin 5 minuts per acabar la cocció de l'arròs, i opcionalment, podeu afegir-hi una picada d'all.
Trinxeu un gra d'all en un morter fins que us quedi una pasta.
Ara deixateu l'all amb una mica del mateix brou.
Si li poseu la picada d'all, repartiu-la bé amb una cullera.
Un cop arribats als 15 minuts de cocció (i més si es tracta d'una cassola de fang) ja podeu apagar el foc.
Serà el moment de posar-ho al forn en mode grill i daurar-ho una mica durant 5 minuts més.
Deixeu-lo reposar 10 minuts de rellotge i ja el podeu servir a taula.
Quina flaire que fa!
Abans de posar l'arròs al plat remeneu la part inferior una mica, per si teniu socarrat.
I ara si, a dinar!
Bon profit!