Ja sabeu com m'agraden els arrossos. Avui he fet una variant que m'encanta, i que incorpora daus de rap i d'emperador. La gamba vermella sempre li aporta un gust exquisit al plat, és el fet diferenciador més gran amb altres arrossos: la matèria primera ho és tot, nanos. Per acabar, el gust inimitable de les tellerines farà d'aquest arròs un plat totalment recomanable. Que vagi de gust.

Ingredients

200 grams de daus de rap  

200 grams de daus d'emperador  

250 grams de cloïsses

1 sípia a daus  

20 gambes vermelles (6 per decorar i la resta les incorporarem pelades)

1/2 de pebrot vermell

2 litres de brou de peix

6 tasses d'arròs

1 ceba

3 alls

4 tomàquets madurs

Pebre vermell dolç

Pebre negre

Oli d'oliva

Sal

Pel brou: 

espines de rap

galeres

crancs

caps de gamba

Preparació
1.
arros rap emperador gambes pas1

Preparem els ingredients, tota la verdura tallada en 'brunoise'.

2.
arros rap emperador gambes pas2

El rap i l'emperador ben nets i a daus. Si ho demaneu, el peixater us ho farà ell mateix.

3.
arros rap emperador gambes pas3

La gamba contra més gustosa millor. Per això la meva preferida sempre és la vermella. Si ho feu amb llagostí o altre gamba no tan saborosa l'arròs no tindrà res a veure.

4.
arros rap emperador gambes pas4

Quan compreu la sípia digueu-li al peixater que no us llenci la "salsa marró" o melsa. Li aportarà un sabor extraordinari al plat. Després la barrejarem amb el tomàquet triturat.

5.
arros rap emperador gambes pas6

Ara, escalfem una bona quantitat d'oli a la nostra paella...

6.
arros rap emperador gambes pas7

... i fregim les gambes...

7.
arros rap emperador gambes pas8

Que canviïn de color per totes dues bandes i prou. No les volem fregir del tot, només volem que l'oli tingui gust de gamba. Ja s'acabaran de fer amb el brou que li tirem a l'arròs.

8.
arros rap emperador gambes pas9

Ratlleu els quatre tomàquets i li afegiu dues cullerades de pebre vermell dolç i la salsa marró de la sípia.

9.
arros rap emperador gambes pas10

El brou anirà fent la seva. Amb 20 minuts tindrem prou.

10.
arros rap emperador gambes pas11

Mentrestant, reservarem les gambes i en aquest mateix oli farem el peix i la sípia ben tallada.

11.
arros rap emperador gambes pas12

Ho saleu tot una mica.

12.
arros rap emperador gambes pas13

Quan hagi canviat de color... ho reservarem. Juntament amb les gambes.

13.
arros rap emperador gambes pas14

Ara, en el mateix oli (i si cal, li afegim)... farem un sofregit de pebre vermell, ceba i all.

14.
arros rap emperador gambes pas15

Quan sigui daurat... incorporem el preparat de tomàquet i, a foc lent, deixem que caramel·litzi.

15.
arros rap emperador gambes pas16

Mentrestant, anirem pelant totes les gambes menys sis que guardarem per a decorar la paella.

16.
arros rap emperador gambes pas17

Si pressioneu una mica amb un cullerot... Veureu que deixaran anar tot el suquet vermell. Que bulli uns minuts més, ho colem i ho reservem.

17.
arros rap emperador gambes pas18

El tomàquet ja ha canviat de color i s'ha consumit tot el líquid. És el moment d'afegir el peix i les gambes.

18.
arros rap emperador gambes pas20
19.
arros rap emperador gambes pas22

Ara, podem anar preparant l'arròs: una tassa per persona i una de més de regal.

20.
arros rap emperador gambes pas23

Ara és qüestió d'enrossir una mica l'arròs.

21.
arros rap emperador gambes pas24

Ho heu d'anar remenant tot a foc mitjà fins que s'enganxi una mica l'arròs.

22.
arros rap emperador gambes pas25

Aneu amb compte de no cremar-ho, però sí que heu d'arribar al punt de trobar-vos aquest 'cremadet' a la paella. Això li aportarà un sabor extra, i voldrà dir que l'arròs s'està daurant.

23.
arros rap emperador gambes pas26

De seguida, incorporem el brou de peix fins a cobrir-ho tot.

24.
arros rap emperador gambes pas27

Per 6 tasses, més o menys són 2 litres de brou, però si us en falta, podeu afegir aigua calenta.

25.
arros rap emperador gambes pas28

Ho salem.

26.
arros rap emperador gambes pas29

Ho deixem fer uns 20 minuts.

27.
arros rap emperador gambes pas30

Compte! Falten les tellerines. Les he tingudes una horeta en aigua i sal per purgar-les de sorra.

28.
arros rap emperador gambes pas31

Les incorporem i a esperar.

29.
arros rap emperador gambes pas32

Ara podeu aprofitar per preparar el forn a 190-200 graus en mode grill (a dalt).

30.
arros rap emperador gambes pas33

Un cop l'arròs sigui pràcticament cuit (no del tot), el posarem al forn per daurar la capa superior. Aquí s'acabarà de coure l'arròs.

31.
arros rap emperador gambes pas34

I ja el podem servir, que us sembla?

32.
arros rap emperador gambes pas35

L'oloreta és descomunal.

33.
arros rap emperador gambes pas36

Emplatem i poca cosa més a dir. Un bon vinet blanc, això sí.

34.
arros rap emperador gambes pas37

Bon Profit!