De vegades obres la nevera i no saps què fer, oi? A mi, afortunadament, no m'acostuma a passar gaire per què soc molt planificador, però també em passa de tant en tant, és clar. I avui m'ha passat. M'he adonat que tenia força verdura, però que em venia de gust arròs. No cal ser gaire espavilat per lligar les dues coses, oi?
Com sempre, he afegit un parell de variants: la incorporació de xampinyons, mongeta blanca cuita i brou de pollastre. El resultat? Un magnífic i saludable plat d'arròs, apte per a totes les edats.
- 400 g d'arròs
- 200 g de pèsols
- 100 g de mongetes tendres tallades a trossos grans
- 2 carxofes tallades a quarts
- 2 tomàquets madurs ratllats
- 6 xampinyons
- 2 grans d'all
- 1 ceba trinxada
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 coliflor
- 200 g de mongeta blanca cuita
- Aigua o brou de pollastre
- Pebre vermell dolç
- Pebre negre
- Oli d'oliva
- Sal
Prepara tots els ingredients. Sempre fa goig preparar un menjar només a base de verdures, oi?
Unes bones carxofes de temporada.
Uns pèsols congelats (per què encara no ha començat la temporada), unes mongetes blanques, unes mongetes verdes fresques i una mica d'api.
Uns bons tomàquets, ceba i all.
Ho vas picant tot.
La carxofa, ja saps, li talles un tros de dalt i de baix, li treus algunes fulles (les més verdes) i et quedes amb el cor, que farem a quarts.
Pica la ceba i l'all.
Fes unes làmines gruixudes de xampinyó i una bona quantitat de coliflor, ben neta.
En una paella amb una mica d'oli.
A continuació, quan estigui ros, afegeix la mongeta verda (neta i tallada) i una fulla d'api (trenca-la amb els dits). Això li aportarà molt de gust al caldo. Seguidament, incorpora la carxofa i els xampinyons.
Mentre, en un altre foc, ves escalfant una mica de caldo de pollastre. Si no en tens, aigua directament.
Quan tota la verdura comenci a agafar un color torrat.
Ja pots incorporar el tomàquet i deixar que caramel·litzi a foc lent.
Poc a poc.
Quan el 'fons' estigui a punt, tira l'arròs.
Ves-lo rossejant a poc a poc.
Com sempre fem amb qualsevol arròs o paella.
Quan comenci a enganxar-se l'arròs al cul de la paella rasca-ho bé i incorpora el brou.
Es pot combinar el brou amb aigua.
Sala-ho.
I seguidament afegeix els pèsols i les mongetes.
I la coliflor.
Els temps de cocció de l'arròs valdràn per coure aquestes verdures.
Que faci xup-xup a foc lent.
Ves provant i rectificant de sal fins que el gra d'arròs sigui cuit. Llavors, jo l'he posat una mica de pebre vermell dolç per sobre, a manera de decoració.
Ara l'hauràs d'enfornar en mode grill durant 5 minuts.
I sortirà torradet.
Ja el pots servir.
Bon profit!