Aquesta setmana, entre les vídeo receptes catalanes de La Gourmeteria, el nostre xef Òscar Manresa ens porta aquest plat típic de Barcelona: el bacallà amb allioli cremat. Una recepta ben senzilla de fer però amb un resultat exquisit digne de restaurant, amb un toc final molt sofisticat per sorprendre els de casa. Guardeu-vos aquest plat i aprofiteu per fer-lo durant aquestes dates tan especials.

 

Ingredients

- 180 g de morro de bacallà

- 2 tomàquets madurs

- 100 g farina per enfarinar el peix

- 1 gra d'all

- 1 ou

- Oli d'oliva

- Sal

Preparació
1.

A la nostra peixateria de confiança, demanem que ens tallin el bacallà i ens en facin un morro d'uns 180 grams, una bona porció per persona.

2.

Preparem el sofregit. Retirem la llavor de l'interior del tomàquet i el tallem a quadradets. En una paella amb un raig d'oli d'oliva, cuinem el tomàquet, que amanirem amb un pessic de sal.

3.

Enfarinem i enrossim el bacallà en una cassola amb oli ben calent.

4.

Ara és el moment de preparar l'allioli, amb tan sols un ou, una mica d'oli i un gra d'all. Quan ho tenim, ja podem emplatar: a la base, una cullerada de sofregit de tomàquet. Per sobre, la peça de bacallà, que decorarem amb l'allioli i el nostre toc final que li donarà un gustet de carbó boníssim: amb un bufador gratinem l'allioli. Bon profit!