Un plat molt fàcil de fer, de veritat us ho dic. I amb un resultat extraordinari, d'aquells que quedes bé. Que us caldrà?

Bons aliments, és clar. He aconseguit uns lloms de bacallà dessalat excel·lents, al punt de sal i sense espines. I d'altra banda, el torrat dels calamarsets li aporten a la recepta un punt de rigor al paladar, gairebé umami, que juntament amb la salsa romesco gratinada, fa que aquest plat, pel meu gust, sigui exquisit i altament recomanable. Tasteu-lo i en parlem!

Ingredients

400 g calamarsets frescos

1 tros de llom de bacallà dessalat per persona 

salsa romesco

oli d'oliva

julivert fresc

2 grans d'all

sal

 

Variants:

Podeu fer aquest plat amb altres tipus de peix i utilitzar sípia enlloc de calamar

 

Preparació
1.

Prepareu el peix.

2.

És important que el bacallà estigui en el seu punt i ben dessalat.

3.

Netegeu els calamars tot retirant les vísceres i la ploma. A mi m'agraden amb pell, així que no recomano retirar-la.

4.

Peleu un parell de grans d'all.

5.

Poseu a escalfar una bona quantitat d'oli per fregir el bacallà i afegiu-hi l'all.

6.

Mentre s'escalfa l'oli, enfarineu el bacallà.

7.

Vigileu no es cremin els alls.

8.

Poseu a fregir els llom de bacallà.

9.

Si convé retireu els alls abans no es cremin.

10.

Doneu-li la volta al peix.

11.

Reserveu-lo sobre un paper absorbent.

12.

Poseu els calamars en una paella amb un raig d'oli i sal.

13.

Deixeu-los fer fins que perdin tota l'aigua i comencin a torrar-se una mica.

14.

Quan comencin a enganxar-se és quan deixen anar el torradet umami que us comentava.

15.

Col·loqueu els lloms de bacallà en una safata de forn.

16.

Repartiu els calamars.

17.

El torradet de la paella aprofiteu-lo!

18.

Excel·lent!

19.

Anem a per la salsa romesco. La podeu fer a casa o comprar-la feta.

20.

Si la salsa és massa espessa la podeu rebaixar amb una mica d'aigua.

21.

Us ha de quedar una salsa que es pugui ruixar.

22.

Seguidament, escampeu la salsa sobre el peix.

23.

Tireu-hi una mica de julivert trinxat per sobre.

24.

I ja ho tenim a punt per gratinar. En aquest estat el podeu reservar l'estona que faci falta i, en l'últim moment, gratinar-ho per servir.-ho ben calent a taula.

25.

Gratinar uns 10 minuts a uns 180 graus.

26.

Ha de tenir un aspecte torradet.

27.

I ja ho podeu emplatar. És un plat que diu "menja'm!", oi? Bon profit!