Sóc un amant del bacallà....pel gust del producte però també per la versatilitat tant gran que ofereix a la cuina. És a dir, que el podeu cuinar de mil maneres. I aquesta és una de les més tradicionals.

No l'havia tastat abans....i m'ha encantat. És clar, els espinacs han de ser frescos... si no el plat perd tota la gràcia. Un plat que li hauria encantat a la meva mare, ja que era una apassionada d'aquesta mena de guisats amb bacallà. Va per tu, mare!

 

Ingredients

4 lloms de bacallà (2 per persona... uns 600 g)

1 ceba trinxada

80 g de pinyons

80 g de panses varietat moscatell

1 Kg d'espinacs frescos

farina

aigua

oli d'oliva

sal

Preparació
1.
bacalla espinacs panses pinyons pas1

Partirem de la suposició que ja tenim els lloms de bacallà dessalats. Tasteu-los sempre abans de començar a cuinar, no sigui que estiguin mal dessalats.

2.
bacalla espinacs panses pinyons pas2

Uns lloms ben macos eh?

3.
bacalla espinacs panses pinyons pas3

Els enfarinem bé...

4.
bacalla espinacs panses pinyons pas4

... escalfem abundant oli en una paella...

5.
bacalla espinacs panses pinyons pas5

... i els fregim per totes dues bandes.

6.
bacalla espinacs panses pinyons pas6

Els reservarem per més endavant.

7.
bacalla espinacs panses pinyons pas7

Ara, preparem els pinyons... les panses...

8.
bacalla espinacs panses pinyons pas8

... trinxem una ceba vermella de Figueres...

9.
bacalla espinacs panses pinyons pas9

... i posem els espinacs en remull. Ja sabeu que contenen molta sorra i s'han de netejar unes quantes vegades. Jo omplo la pica i els poso dins una estona. Després netejo fulla per fulla sota l'aixeta... i arrenco la part de l'arrel.

10.
bacalla espinacs panses pinyons pas10

Ja tenim els espinacs nets i a punt.

11.
bacalla espinacs panses pinyons pas11

Escalfem un bon rajolí d'oli d'oliva en una paella...

12.
bacalla espinacs panses pinyons pas12

... i daurem la ceba.

13.
bacalla espinacs panses pinyons pas13

Seguidament, incorporem tots els espinacs.

14.
bacalla espinacs panses pinyons pas14

Com veureu, pel seu volum, pràcticament no hi caben dins la paella...

15.
bacalla espinacs panses pinyons pas15

... però de seguida perden humitat i queden en no res...

16.
bacalla espinacs panses pinyons pas16

Amb els espinacs ja saltats... incorporem les panses i els pinyons.

17.
bacalla espinacs panses pinyons pas17

Ho deixem fer uns 5 minutets i remenem de tant en tant. Els podeu salar una mica, però no massa. Tot dependrà de la quantitat de sal que tinguin els lloms de bacallà.

18.
bacalla espinacs panses pinyons pas18

Ara incorporem els llom de bacallà a sobre.

19.
bacalla espinacs panses pinyons pas19

Com veureu, n'he posat només tres... perquè el quart me'l guardo per a la meva filla, perquè no es trobi "coses rares"... ja m'enteneu, oi?

20.
bacalla espinacs panses pinyons pas20

Ara afegim mig got d'aigua, més o menys...

21.
bacalla espinacs panses pinyons pas21

... i ho deixem fer tot junt durant uns 5-7 minuts a foc més aviat baix.

22.
bacalla espinacs panses pinyons pas22

Un cop passat aquest temps, com sempre, us recomano donar-li un cop de forn en mode grill...

23.
bacalla espinacs panses pinyons pas23

... i us quedarà aquest daurat tan atractiu a la vista.

24.
bacalla espinacs panses pinyons pas24

Ja podem emplatar.

25.
bacalla espinacs panses pinyons pas25

Què us sembla?

26.
bacalla espinacs panses pinyons pas26

Està deliciós... us ho puc ben assegurar.

27.
bacalla espinacs panses pinyons pas27

Bon Profit!