Ja hem vist unes quantes maneres de cuinar el bacallà. La d'avui, és una de les més senzilles. Com sempre passa amb tots els plats cuinats amb bacallà dessalat, haureu de dessalar-lo prèviament. I és que el bacallà dessalat, el fem com el fem, sempre està bo. És d'aquells productes, una mica cars avui en dia, tot s'ha de dir, però que sempre triomfen. La meva conclusió és que amb un plat fet amb bacallà sempre quedes bé. Que vagi de gust!

    

Ingredients

800 g de bacallà remullat  

3 tomàquets tallats a rodanxes  

2 cebes tallades a rodanxes  

1/2 kg de patates tallades a rodanxes

Farina  

Oli d'oliva

Sal  

  

Variants:

- Podeu acompanyar el plat amb allioli

Preparació
1.

Preparem un parell de lloms de bacallà que haurem dessalat prèviament.

2.

Podeu fer servir lloms o supremes, que són les cues obertes i sense espina.

3.

Ara prepararem la resta d'ingredients.

4.

Com que no és temporada de tomàquet madur he optat per utilitzar tomàquet de penjar, que anirà molt millor per sucar.

5.

La patata, si és ecològica i de proximitat, millor.

6.

Ja podem pre-escalfar el forn a uns 200ºC. Mentrestant, Pelem i rentem les patates.

7.

Les tallarem a rodanxes una mica gruixudes...

8.

I les col·locarem en una safata de forn que hem untat amb oli.

9.

Ruixarem les patates amb una mica més d'oli d'oliva.

10.

I les salarem.

11.

La ceba, de proximitat també. Al supermercat no es troben cebes amb aquest aspecte tan lleig.

12.

Pelem la ceba i tallem a rodanxes.

13.

L'escamparem per sobre de les patates.

14.

Els tomàquets els tallarem per la meitat, senzillament.

15.

I els distribuïm sobre les patates.

16.

Finalment, un nou raig d'oli d'oliva...

17.

Sal...

18.

I cap al forn, on s'hi estaran uns 40-45 minuts. Coeu les cebes, les patates i els tomàquets.

19.

Ara, posarem a escalfar una bona quantitat d'oli en una paella o fregidora. Enfarinarem el bacallà...

 

20.

I el reservarem. No cal salar-lo.

21.

Quan l'oli sigui roent hi posarem el bacallà.

 

22.

Fregiu-lo fins que agafi color...

23.

Per les dues bandes.

24.

I el reservem.

25.

Vigileu les patates de tant en tant.

26.

Quan ja siguin toves...

27.

I en els últims 10 minuts, hi afegirem el bacallà a la safata.

28.

Deixeu-lo acabar de coure...

29.

I ja tindrem el plat acabat.

30.

Un cop cuits, tracteu tots els ingredients amb cura, ja que els tomàquets es desfaran, les patates es trencaran i el bacallà s'esmicolarà.

31.

I emplatem.

32.

Tothom a dinar!

33.

Si us ve de gust, podeu napar tot el conjunt amb un allioli suau.

34.

Procureu que a cada mossegada hi hagi una mica de tot. Bon profit!