Sincerament, jo no coneixia aquest plat... i em va fer molta gràcia el nom. Jo us he volgut presentar la recepta potser més tradicional i popular de totes.
1 llom de bacallà dessalat
3 rovells d'ou
2 patates
3 alls
oli d'oliva
Per l'allioli
1 ou
oli de girasol
sal
1 all
Variants:
- Com ja us he explicat... hi ha força variants d'aquest plat. Us recomano fer la vostra.
Un parell de dies abans haurem preparat el nostre bacallà.
Les patates les tallarem a rodanxes grosses.
Ara, posem la patata a coure en aigua calenta. Hi estarà uns 15 minuts aprox.
Mentre, prepararem un allioli lleuger amb ou sencer. Més aviat seria una maionesa d'all.
I el reservem.
Quan les patates ja siguin cuites...
... les reservarem.
En la mateixa aigua escaldarem el bacallà.
Hi estarà de 2 a 3 minuts.
Ara preparem una cassola.
.. i col·loquem les patates per sobre.
Posarem el bacallà a sobre de tot.
Així.
Paral·lelament, en una paella amb una mica d'oli... daurem els alls laminats.
Ho tirem per sobre dins la cassola.
Ara, engeguem el foc... baix... i anirem sacsejant la cassola per lligar la salsa.
Ara, preparem els rovells d'ou...
... i amb una cullera les escampem per la cassola... i seguim sacsejant la cassola per lligar-ho bé. Al mateix temps que ho movem... el bacallà s'anirà desfent en làmines. Ho podríem salar una mica, però en principi amb la sal que ja incorpora el bacallà és suficient.
Finalment, li donarem un cop de forn en mode grill.
En 2 o 3 minuts quedarà torradet.
Ja podem emplatar.
Bon Profit!