Avui us presento un plat gustós i delicat, però de la terra. Tenim bacallà, tenim bolets i tenim pinyons, tot de casa nostra. Sempre recomano aprofitar bé la curta, però magnífica temporada de bolets i el rossinyol, concretament, és un bolet molt aromàtic, de carn ferma, que a més no es cuca. Excel·lent per a guisar doncs. Aquesta és una recepta d'elaboració ràpida que podeu servir com a tapa, entrant o, fins i tot, segon plat. Espero que us agradi. Som-hi!

Ingredients

300 g de rossinyols

300 g de bacallà dessalat a tires

200 ml de llet evaporada

1 cullerada de salsa de tomàquet

1 cullerada de curri

un grapat de pinyons

pebre negre

oli d'oliva

julivert

sal

Variants:

Podeu incloure altres tipus de bolets

Podeu fer servir nata per cuinar en comptes de llet evaporada

Preparació
1.
platillo bacalla rossinyols al curri pas1

Prepareu els ingredients.

2.
platillo bacalla rossinyols al curri pas3

Després de passar-los per sota l'aixeta, talleu-los a trossos.

3.
platillo bacalla rossinyols al curri pas4

Seguidament, salteu-los en una paella amb una mica d'oli i sal, a foc fort.

4.
platillo bacalla rossinyols al curri pas5

Afegiu-hi també una mica de pebre negre.

5.
platillo bacalla rossinyols al curri pas6

També la cullerada de curri. Deixeu-ho fer uns instants, tot remenant.

6.
platillo bacalla rossinyols al curri pas7

Afegiu-hi el bacallà.

7.
platillo bacalla rossinyols al curri pas8

I la llet evaporada.

8.
platillo bacalla rossinyols al curri pas9

Abaixeu una mica el foc i saleu-ho.

9.
platillo bacalla rossinyols al curri pas10

Tireu una mica més de pebre.

10.
platillo bacalla rossinyols al curri pas11

I la cullerada de salsa de tomàquet, que aportarà color i una mica de dolçor.

11.
platillo bacalla rossinyols al curri pas12

Deixeu reduir la salsa uns 5-7 minuts, que concentri.

12.
platillo bacalla rossinyols al curri pas13

Mentrestant, daureu un grapat de pinyons amb unes gotes d'oli en una altra paella.

13.
platillo bacalla rossinyols al curri pas14

S'han de torrar una mica però mai cremar-se, ja que amargarien el plat.

14.
platillo bacalla rossinyols al curri pas15

Afegiu els pinyons a la barreja.

15.
platillo bacalla rossinyols al curri pas16

Una mica de julivert trinxat per sobre també.

16.
platillo bacalla rossinyols al curri pas17

Un cop la salsa hagi espessit, ja podeu apagar el foc.

17.
platillo bacalla rossinyols al curri pas18

Serviu-ho ben calent, si voleu, amb unes llesques de pa torrat.

18.
platillo bacalla rossinyols al curri pas19

Un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre i a compartir, no?

19.
platillo bacalla rossinyols al curri pas20

Bon profit!