Avui us presento un plat gustós i delicat, però de la terra. Tenim bacallà, tenim bolets i tenim pinyons, tot de casa nostra. Sempre recomano aprofitar bé la curta, però magnífica temporada de bolets i el rossinyol, concretament, és un bolet molt aromàtic, de carn ferma, que a més no es cuca. Excel·lent per a guisar doncs. Aquesta és una recepta d'elaboració ràpida que podeu servir com a tapa, entrant o, fins i tot, segon plat. Espero que us agradi. Som-hi!
300 g de rossinyols
300 g de bacallà dessalat a tires
200 ml de llet evaporada
1 cullerada de salsa de tomàquet
1 cullerada de curri
un grapat de pinyons
pebre negre
oli d'oliva
julivert
sal
Variants:
Podeu incloure altres tipus de bolets
Podeu fer servir nata per cuinar en comptes de llet evaporada
Prepareu els ingredients.
Després de passar-los per sota l'aixeta, talleu-los a trossos.
Seguidament, salteu-los en una paella amb una mica d'oli i sal, a foc fort.
Afegiu-hi també una mica de pebre negre.
També la cullerada de curri. Deixeu-ho fer uns instants, tot remenant.
Afegiu-hi el bacallà.
I la llet evaporada.
Abaixeu una mica el foc i saleu-ho.
Tireu una mica més de pebre.
I la cullerada de salsa de tomàquet, que aportarà color i una mica de dolçor.
Deixeu reduir la salsa uns 5-7 minuts, que concentri.
Mentrestant, daureu un grapat de pinyons amb unes gotes d'oli en una altra paella.
S'han de torrar una mica però mai cremar-se, ja que amargarien el plat.
Afegiu els pinyons a la barreja.
Una mica de julivert trinxat per sobre també.
Un cop la salsa hagi espessit, ja podeu apagar el foc.
Serviu-ho ben calent, si voleu, amb unes llesques de pa torrat.
Un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre i a compartir, no?
Bon profit!