Unes postres que gairebé agraden a tothom i fàcil de fer. Bé, que sí, que hi ha molta gent a qui no li agrada la crema, pobrissons meus! Les fruites aniran en funció de la temporada, però si sou previsors podeu congelar fruites vermelles com maduixes, nabius i groselles.

En aquesta ocasió, he utilitzat un assortiment força variat de fruita i això garantirà que aquestes postres entrin pels ulls. Al cap i a la fi, a aquesta mena de postres necessiten una decoració una mica treballada, ja que per sota només tenim pasta de full i crema pastissera. És important acabar amb una capa de gelatina de poma que garantirà brillantor i protegirà la fruita de l'oxidació. Només heu de tenir la precaució de tenir la crema pastissera feta del dia anterior. Aquestes postres no fallen mai i són força adients per qualsevol festa.

 

Ingredients

1 làmina de pasta de full

1 ou batut 

crema pastissera

fruita variada (maduixes, nabius, grosella, móres, mini-plàtan, taronja, kiwi, pinya, raïm)

unes fulles de cobertura de xocolata negra

unes fulles de menta

gelatina de poma

Preparació
1.
banda crema fruita pas1

Com sempre us comento, la pasta de full és millor comprar-la. Queda més bon fet a casa, però porta força feina. Us recomano que proveu de fer-la alguna vegada, però en general, per guanyar temps, és millor comprar-la feta.

2.
banda crema fruita pas2

Aquestes làmines es poden estirar i donar la forma i gruix desitjats.

3.
banda crema fruita pas3

L'estirem bé i retallem les cantonades.

4.
banda crema fruita pas4

Si treballeu amb farina no se us enganxarà i podeu reservar-les plegades.

5.
banda crema fruita pas5

Ara, retallarem dues cantonades per a fer els costats de la banda.

6.
banda crema fruita pas6

Per enganxar full amb full podeu utilitzar qualsevol líquid com aigua o ou batut.

7.
banda crema fruita pas7

Per tant, enganxarem una tira a cada banda, amb la intenció de donar el doble de gruix a les vores que al centre.

8.
banda crema fruita pas8

A més a més, l'interior de la banda el punxarem bé, ja que no volem que pugi.

9.
banda crema fruita pas9

Pintem tot el full amb ou batut i l'enfornem uns 15-17 minuts a 190-200 graus.

10.
banda crema fruita pas10

Fins que tingui bon coloret.

11.
banda crema fruita pas11

Deixarem que es refredi.

12.
banda crema fruita pas12

Mentres, anirem preparant la crema que vam fer el dia anterior i omplirem una mànega amb un cornet rodó.

13.
banda crema fruita pas13

També anirem preparant la fruita.

14.
banda crema fruita pas14

La rentem i la tallem.

15.
banda crema fruita pas15

Com us deia abans, tenia fruita vermella congelada. La podeu descongelar a sobre d'un paper absorbent per evitar que després destenyeixi.

16.
banda crema fruita pas16

Omplim la banda de full amb unes tires de crema.

17.
banda crema fruita pas17

No cal que quedin massa bé, ja que la crema quedarà tapada per la fruita.

18.
banda crema fruita pas18

Ara comencem a decorar amb tota la gràcia del món.

19.
banda crema fruita pas19

I un cop decorat, ho pintarem tot amb gelatina de poma.

20.
banda crema fruita pas20

Perfecte.

21.
banda crema fruita pas21

Com sabreu, la xocolata lliga de forma excel·lent amb la crema i sobretot amb la fruita.

22.
banda crema fruita pas22

Utilitzaré aquestes fulles de cobertura negra. Qualsevol decoració de xocolata servirà.

23.
banda crema fruita pas23

Col·loquem les fulles de menta...

24.
banda crema fruita pas24

 ... i les fulles de cobertura negra....

25.
banda crema fruita pas25

Ja ho tenim això.

26.
banda crema fruita pas26

Bé, caldrà servir la banda sobre un cartó i blonda i acompanyar-la d'un bon cava o d'un vi de gel ben fresc. Com haureu vist, hi ha moltes formes de fer les bandes de crema.

27.
banda crema fruita pas27

En una altra ocasió en vaig fer dues més primes una d'elles amb crema cremada.

28.
banda crema fruita pas28

Bon profit!