Meravellós entrant que farà que tots els teus convidats es llepin els dits! Recepta de senzilla elaboració, però amb bons ingredients. No fallaràs! Has de preparar el pesto vermell prèviament, tot i que el pots substituir per una salsa suau de tomàquet. 

Som-hi!

Ingredients
  • 1 planxa de pasta de full
  • 1 botifarra negra de Burgos
  • 100 g de formatge feta
  • 100 g de formatge per gratinar
  • Orenga
  • Oli d'oliva
  • 1 ou per pintar

Per fer el pesto vermell:

  • 100 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 50 g de tomàquet sec en oli
  • 45 g de pinyons europeus
  • 75 g de formatge parmesà
  • Un parell de grans d'all pelats
  • Un parell de fulles d'alfàbrega fresca
  • Sal

 

Variants:

  • S'hi poden afegir pinyons o ametlles
  • Pots fer-ho amb pesto verd o salsa de tomàquet

 

Preparació
1.
IMG 8660

Talla la làmina de pasta de full en porcions rectangulars de la mida de la safata on la serviràs. Posa-la sobre un paper en una safata de forn i pinta-la.

2.
IMG 8666

M'han sortit dues bandes amb una làmina de full. Reserva unes tires per enganxar als costats de la banda. Amb l'ou s'enganxaran bé. D'aquesta manera li donaràs volum a la part exterior i quedarà el farciment a la part interior.

3.
IMG 8671

Prepara el pesto vermell barrejant i triturant tots els ingredients. Posa una capa generosa a la part central de la banda.

4.
IMG 8673

Talla la botifarra negra de Burgos longitudinalment. Tot i que també pots posar-la en rodanxes.

5.
IMG 8677

Retira la pell.

6.
IMG 8679

Col·loca la botifarra a sobre del pesto.

7.
IMG 8683

Recorda de pintar les bandes de pasta de full que has posat per donar volum. 

8.
IMG 8689

Ara, posa formatge feta en un lateral de la botifarra i formatge per gratinar a l'altre. Ho pots fer com més t'agradi, només cal una mica d'imaginació.

9.
IMG 8690

Finalment, tira-hi un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre i una mica d'orenga.

10.
IMG 8696

I cap al forn, a uns 180 graus durant uns 30-35 minuts.

11.
IMG 8701

Fins que el full quedi ben daurat.

12.
IMG 8703

Et recomano posar una mica de mel per sobre quan surti del forn. 

13.
IMG 8706

Oh! Quinta pinta que té! I està realment molt bona.

14.
IMG 8716

I per últim, per potenciar tots els sabors, tira-hi una mica de sal en escates per sobre.

15.
IMG 8724

I a gaudir! Aquesta banda es pot menjar freda o calenta.

16.
IMG 8736

Bon profit!