Meravellós entrant que farà que tots els teus convidats es llepin els dits! Recepta de senzilla elaboració, però amb bons ingredients. No fallaràs! Has de preparar el pesto vermell prèviament, tot i que el pots substituir per una salsa suau de tomàquet.
Som-hi!
- 1 planxa de pasta de full
- 1 botifarra negra de Burgos
- 100 g de formatge feta
- 100 g de formatge per gratinar
- Orenga
- Oli d'oliva
- 1 ou per pintar
Per fer el pesto vermell:
- 100 ml d'oli d'oliva verge extra
- 50 g de tomàquet sec en oli
- 45 g de pinyons europeus
- 75 g de formatge parmesà
- Un parell de grans d'all pelats
- Un parell de fulles d'alfàbrega fresca
- Sal
Variants:
- S'hi poden afegir pinyons o ametlles
- Pots fer-ho amb pesto verd o salsa de tomàquet
Talla la làmina de pasta de full en porcions rectangulars de la mida de la safata on la serviràs. Posa-la sobre un paper en una safata de forn i pinta-la.
M'han sortit dues bandes amb una làmina de full. Reserva unes tires per enganxar als costats de la banda. Amb l'ou s'enganxaran bé. D'aquesta manera li donaràs volum a la part exterior i quedarà el farciment a la part interior.
Prepara el pesto vermell barrejant i triturant tots els ingredients. Posa una capa generosa a la part central de la banda.
Talla la botifarra negra de Burgos longitudinalment. Tot i que també pots posar-la en rodanxes.
Retira la pell.
Col·loca la botifarra a sobre del pesto.
Recorda de pintar les bandes de pasta de full que has posat per donar volum.
Ara, posa formatge feta en un lateral de la botifarra i formatge per gratinar a l'altre. Ho pots fer com més t'agradi, només cal una mica d'imaginació.
Finalment, tira-hi un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre i una mica d'orenga.
I cap al forn, a uns 180 graus durant uns 30-35 minuts.
Fins que el full quedi ben daurat.
Et recomano posar una mica de mel per sobre quan surti del forn.
Oh! Quinta pinta que té! I està realment molt bona.
I per últim, per potenciar tots els sabors, tira-hi una mica de sal en escates per sobre.
I a gaudir! Aquesta banda es pot menjar freda o calenta.
Bon profit!