Un invent senzillot. Un bon aperitiu per degustar en un sopar informal....i gaudir d'una copeta de vi. No són més que rotllets de pasta brick amb diferents ingredients salats (en aquesta ocasió de truita de patata, pernil i formatge).
Una bona forma d'aprofitar aquelles restes que tenim a la nevera. Fàcil de fer i "resultón" que diuen. Espero que us agradi.
fulles de pasta brick
formatges (d'ovella, de vaca, cabra, etc..)
pernil ibèric
truita de patates
formatge per fondre
curry
Variants:
Podeu acompanyar-los amb una salsa dolça (de Mostarda, de poma o de mel i mostassa)
![bastonets cruixents truita pernil pas1 bastonets cruixents truita pernil pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/76/18/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas1.jpeg)
Utilitzarem 10 fulls brick.
![bastonets cruixents truita pernil pas2 bastonets cruixents truita pernil pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/76/45/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas2.jpeg)
He utilitzat una barreja de dos formatges de sabor intens que he comprat en una fira medieval del meu poble.
![bastonets cruixents truita pernil pas3 bastonets cruixents truita pernil pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/76/72/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas3.jpeg)
També utilitzarem uns tallets de pernil ibèric que tenia per la nevera.
![bastonets cruixents truita pernil pas4 bastonets cruixents truita pernil pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/76/99/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas4.jpeg)
Farciu una fulla brick amb unes tires de cada.
![bastonets cruixents truita pernil pas5 bastonets cruixents truita pernil pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/77/26/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas5.jpeg)
Procureu transmetre pressió mentre enrotlleu les barretes.
![bastonets cruixents truita pernil pas6 bastonets cruixents truita pernil pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/77/53/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas6.jpeg)
Això li atorgarà un cos més estable.
![bastonets cruixents truita pernil pas7 bastonets cruixents truita pernil pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/77/80/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas7.jpeg)
Col.loqueu aquests bastonets en una safata pel forn amb paper cuisson.
![bastonets cruixents truita pernil pas8 bastonets cruixents truita pernil pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/78/07/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas8.jpeg)
Farem el mateix procés amb unes tires de truita de patata.
![bastonets cruixents truita pernil pas9 bastonets cruixents truita pernil pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/78/34/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas9.jpeg)
A sota hi col.locarem una mica de formatge per fondre.
![bastonets cruixents truita pernil pas10 bastonets cruixents truita pernil pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/78/61/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas10.jpeg)
I a sobre la truita.
![bastonets cruixents truita pernil pas11 bastonets cruixents truita pernil pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/78/88/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas11.jpeg)
Tireu un polsim de curry per sobre.
![bastonets cruixents truita pernil pas12 bastonets cruixents truita pernil pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/79/27/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas12.jpeg)
El curry li aportarà caràcter al bastonet.
![bastonets cruixents truita pernil pas13 bastonets cruixents truita pernil pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/79/54/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas13.jpeg)
Feu els que necessiteu.
![bastonets cruixents truita pernil pas14 bastonets cruixents truita pernil pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/79/81/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas14.jpeg)
Penseu que després els partirem per la meitat i en tindrem el doble.
![bastonets cruixents truita pernil pas15 bastonets cruixents truita pernil pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/80/08/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas15.jpeg)
Ara només ens queda enfornar-los a 190º durant uns 10-12 minuts.
![bastonets cruixents truita pernil pas16 bastonets cruixents truita pernil pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/80/35/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas16.jpeg)
Fins que estiguin rosets.
![bastonets cruixents truita pernil pas17 bastonets cruixents truita pernil pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/80/62/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas17.jpeg)
Els formatges s'han fos... i la oloreta és espectacular.
![bastonets cruixents truita pernil pas18 bastonets cruixents truita pernil pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/80/89/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas18.jpeg)
Podeu servir-los sencers... o partits.
![bastonets cruixents truita pernil pas19 bastonets cruixents truita pernil pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/81/16/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas19.jpeg)
Si els partiu, queden més macos, ja que es pot apreciar l'interior.
![bastonets cruixents truita pernil pas20 bastonets cruixents truita pernil pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/81/43/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas20.jpeg)
Per tallar-los, al ser una pasta seca i cruixent, és millor fer-ho serrant molt poc a poc o d'un tall fort i sec. Així evitareu que s'esmicoli la pasta brick.
![bastonets cruixents truita pernil pas21 bastonets cruixents truita pernil pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/81/70/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas21.jpeg)
Doncs ja tenim uns bons aperitius pel vermut... o per matar la gana que diuen.
![bastonets cruixents truita pernil pas22 bastonets cruixents truita pernil pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/81/97/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas22.jpeg)
És d'aquelles cosetes que entren soles pels ulls, eh que si?
![bastonets cruixents truita pernil pas23 bastonets cruixents truita pernil pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/82/24/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas23.jpeg)
Personalment, penso que el de truita de patata amb formatge i curry està força aconseguit. És molt bo.
![bastonets cruixents truita pernil pas24 bastonets cruixents truita pernil pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/82/51/bastonets-cruixents-truita-pernil-pas24.jpeg)
I si ho acompanyeu amb bon vi... i una bona conversa... ja és la hostia. Bon Profit!