A mi m'agrada el batut espès, però el podeu fer més líquid afegint-t'hi més llet. En qualsevol cas, amb aquestes quantitats el batut es pot beure amb canyeta.
Fins i tot, jo acostumo a fer la proporció de mig litre de llet per mig quilo de maduixes i me'l bec sense canyeta, és clar, que és inviable. El xarop de grosella, que no té alcohol, ens aportarà color i un lleuger aroma a fruit vermell.
Us confessaré que de petit prenia molta llet amb xarop de grosella... eren els batuts de maduixa de la meva infància... fins i tot abans que apareguessin els primers batuts de maduixa i vainilla de la casa Cacaolat.
750 ml de llet
500 g de maduixes madures
1 cullerada petita de canyella en pols
1 tap de xarop de grosella
3 cullerades grans de sucre
Variants:
Hi podeu incorporar algun glaçó de gel
![batut maduixa pas1 batut maduixa pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/45/60/batut-maduixa-pas1.jpeg)
Com sempre, la qualitat del producte marcarà la diferència.
![batut maduixa pas2 batut maduixa pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/45/87/batut-maduixa-pas2.jpeg)
Començarem per triar les maduixes més madures (sense que estiguin dolentes) i les rentarem bé.
![batut maduixa pas3 batut maduixa pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/46/14/batut-maduixa-pas3.jpeg)
A continuació traurem la part superior i les fulles.
![batut maduixa pas4 batut maduixa pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/46/41/batut-maduixa-pas4.jpeg)
Les anirem col·locant dins la trituradora a trossos grans.
![batut maduixa pas5 batut maduixa pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/46/68/batut-maduixa-pas5.jpeg)
A continuació, hi posarem el xarop de grosella.
![batut maduixa pas6 batut maduixa pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/46/95/batut-maduixa-pas6.jpeg)
Amb un tap en tindrem suficient.
![batut maduixa pas7 batut maduixa pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/47/22/batut-maduixa-pas7.jpeg)
A mi també m'agrada afegir una mica de canyella en pols.
![batut maduixa pas8 batut maduixa pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/47/49/batut-maduixa-pas8.jpeg)
Una cullerada petita aproximadament.
![batut maduixa pas9 batut maduixa pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/47/76/batut-maduixa-pas9.jpeg)
Hi posem també el sucre...
![batut maduixa pas10 batut maduixa pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/48/03/batut-maduixa-pas10.jpeg)
i la llet, ben freda. Addicionalment, podeu afegir uns glaçons de gel.
![batut maduixa pas11 batut maduixa pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/48/30/batut-maduixa-pas11.jpeg)
Ja podem tapar la trituradora...
![batut maduixa pas12 batut maduixa pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/48/57/batut-maduixa-pas12.jpeg)
i engegar-la, al principi poc a poc, però desprès ho triturarem a màxima potència.
![batut maduixa pas13 batut maduixa pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/48/84/batut-maduixa-pas13.jpeg)
I ja tindrem fet el nostre batut.
![batut maduixa pas14 batut maduixa pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/49/11/batut-maduixa-pas14.jpeg)
Serviu-lo immediatament.
![batut maduixa pas15 batut maduixa pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/49/38/batut-maduixa-pas15.jpeg)
Podeu decorar el got amb una maduixa...
![batut maduixa pas16 batut maduixa pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/49/65/batut-maduixa-pas16.jpeg)
i alguna collonada més.
![batut maduixa pas17 batut maduixa pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/49/92/batut-maduixa-pas17.jpeg)
I a gaudir-ne!
![batut maduixa pas18 batut maduixa pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/50/19/batut-maduixa-pas18.jpeg)
Bon profit!