A mi m'agrada el batut espès, però el podeu fer més líquid afegint-t'hi més llet. En qualsevol cas, amb aquestes quantitats el batut es pot beure amb canyeta.
Fins i tot, jo acostumo a fer la proporció de mig litre de llet per mig quilo de maduixes i me'l bec sense canyeta, és clar, que és inviable. El xarop de grosella, que no té alcohol, ens aportarà color i un lleuger aroma a fruit vermell.
Us confessaré que de petit prenia molta llet amb xarop de grosella... eren els batuts de maduixa de la meva infància... fins i tot abans que apareguessin els primers batuts de maduixa i vainilla de la casa Cacaolat.
750 ml de llet
500 g de maduixes madures
1 cullerada petita de canyella en pols
1 tap de xarop de grosella
3 cullerades grans de sucre
Variants:
Hi podeu incorporar algun glaçó de gel
Com sempre, la qualitat del producte marcarà la diferència.
Començarem per triar les maduixes més madures (sense que estiguin dolentes) i les rentarem bé.
A continuació traurem la part superior i les fulles.
Les anirem col·locant dins la trituradora a trossos grans.
A continuació, hi posarem el xarop de grosella.
Amb un tap en tindrem suficient.
A mi també m'agrada afegir una mica de canyella en pols.
Una cullerada petita aproximadament.
Hi posem també el sucre...
i la llet, ben freda. Addicionalment, podeu afegir uns glaçons de gel.
Ja podem tapar la trituradora...
i engegar-la, al principi poc a poc, però desprès ho triturarem a màxima potència.
I ja tindrem fet el nostre batut.
Serviu-lo immediatament.
Podeu decorar el got amb una maduixa...
i alguna collonada més.
I a gaudir-ne!
Bon profit!