A mi m'agrada el batut espès, però el podeu fer més líquid afegint-t'hi més llet. En qualsevol cas, amb aquestes quantitats el batut es pot beure amb canyeta.

Fins i tot, jo acostumo a fer la proporció de mig litre de llet per mig quilo de maduixes i me'l bec sense canyeta, és clar, que és inviable. El xarop de grosella, que no té alcohol, ens aportarà color i un lleuger aroma a fruit vermell.

Us confessaré que de petit prenia molta llet amb xarop de grosella... eren els batuts de maduixa de la meva infància... fins i tot abans que apareguessin els primers batuts de maduixa i vainilla de la casa Cacaolat.

 

Ingredients

750 ml de llet

500 g de maduixes madures

1 cullerada petita de canyella en pols

1 tap de xarop de grosella

3 cullerades grans de sucre

 

Variants:

Hi podeu incorporar algun glaçó de gel

Preparació
1.

Com sempre, la qualitat del producte marcarà la diferència.

2.

Començarem per triar les maduixes més madures (sense que estiguin dolentes) i les rentarem bé.

3.

A continuació traurem la part superior i les fulles.

4.

Les anirem col·locant dins la trituradora a trossos grans.

5.

A continuació, hi posarem el xarop de grosella.

6.

Amb un tap en tindrem suficient.

 

7.

A mi també m'agrada afegir una mica de canyella en pols.

8.

Una cullerada petita aproximadament.

9.

Hi posem també el sucre...

10.

i la llet, ben freda. Addicionalment, podeu afegir uns glaçons de gel.

11.

Ja podem tapar la trituradora...

12.

i engegar-la, al principi poc a poc, però desprès ho triturarem a màxima potència.

13.

I ja tindrem fet el nostre batut.

14.

Serviu-lo immediatament.

15.

Podeu decorar el got amb una maduixa...

16.

i alguna collonada més.

17.

I a gaudir-ne!

18.

Bon profit!