Aquesta és una especialitat dolça de la Bisbal d'Empordà. Ja hem vist unes quantes elaboracions amb pasta de full i cabell d'àngel i aquesta recepta és molt senzilla de fer. Es pot fer en format "pasta" o en format per a compartir, com si es tractés d'un braç de gitano. Espero que us agradi.
200gr. Cabell d'àngel
1 planxa de pasta de full tipus "La Sirena"
1 ou batut
100gr. Pinyons
200gr. Sucre
Variants:
Podeu deixatar l'ou amb una mica d'aigua per fer-lo córrer millor
Podeu utilitzar ametlla enlloc de pinyons
![bisbalenc pas1 bisbalenc pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/06/31/bisbalenc-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![bisbalenc pas2 bisbalenc pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/06/55/bisbalenc-pas2.jpeg)
Com moltes vegades us comento, jo utilitzo la pasta fullada de "La Sirena". En aquest cas he unit dues plaques amb una mica d'aigua, procurant que la unió sigui mínima.
![bisbalenc pas3 bisbalenc pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/06/79/bisbalenc-pas3.jpeg)
Amb l'ajuda d'una mica de farina, estirem el full amb un corró.
![bisbalenc pas4 bisbalenc pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/07/33/bisbalenc-pas4.jpeg)
Hem d'aconseguir un gruix d'uns 2-3mm., com el de la tapa d'una caixa de cartó de sabates.
![bisbalenc pas5 bisbalenc pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/07/66/bisbalenc-pas5.jpeg)
En la part central, hi col·locarem el nostre cabell d'àngel, ben distribuït.
![bisbalenc pas6 bisbalenc pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/07/90/bisbalenc-pas6.jpeg)
Ara, ho cobrim amb la part superior... i ho seguim enrotllant, com si es tractés d'un braç de gitano.
![bisbalenc pas7 bisbalenc pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/08/14/bisbalenc-pas7.jpeg)
En aquest punt veiem que ens sobra pasta de full. Tirem enrere l'últim plec...
![bisbalenc pas8 bisbalenc pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/08/38/bisbalenc-pas8.jpeg)
... i tallem la part sobrant.
![bisbalenc pas9 bisbalenc pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/08/62/bisbalenc-pas9.jpeg)
L'objectiu és que la junta queda per sota, com es veu en aquesta imatge. No cal que l'ajunteu amb aigua ni ou, tranquils que no s'obrirà. El pes del cabell farà la seva feina.
![bisbalenc pas10 bisbalenc pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/08/86/bisbalenc-pas10.jpeg)
Ara, hem de batre un ou i amb un pinzell...
![bisbalenc pas11 bisbalenc pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/09/10/bisbalenc-pas11.jpeg)
... pintarem el nostre bisbalenc.
![bisbalenc pas12 bisbalenc pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/09/34/bisbalenc-pas12.jpeg)
Hi posarem pinyons per sobre...
![bisbalenc pas13 bisbalenc pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/09/61/bisbalenc-pas13.jpeg)
... i finalment un bon polsim de sucre gra.
![bisbalenc pas14 bisbalenc pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/09/85/bisbalenc-pas14.jpeg)
Jo n'he fet dos, com podeu veure. Ja que ens hi posem, oi? Col·loqueu-lo sobre un paper de forn vegetal en una safata pel forn.
![bisbalenc pas15 bisbalenc pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/10/09/bisbalenc-pas15.jpeg)
Coeu-ho al forn a 180° durant 30 minuts. No cal ventilació.
![bisbalenc pas16 bisbalenc pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/10/33/bisbalenc-pas16.jpeg)
Vigileu, no es cremi! Que cada forn és un món.
![bisbalenc pas17 bisbalenc pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/10/57/bisbalenc-pas17.jpeg)
Comprovem que la part inferior està ben cuita i segellada.
![bisbalenc pas18 bisbalenc pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/10/81/bisbalenc-pas18.jpeg)
Només ens quedarà presentar-ho en condicions, sobre un cartó amb blonda.
![bisbalenc pas19 bisbalenc pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/11/08/bisbalenc-pas19.jpeg)
I ja tenim el nostre Bisbalenc acabat.
![bisbalenc pas20 bisbalenc pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/11/35/bisbalenc-pas20.jpeg)
El veiem per dins?
![bisbalenc pas21 bisbalenc pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/11/59/bisbalenc-pas21.jpeg)
Bon profit!