Aquesta és una especialitat dolça de la Bisbal d'Empordà. Ja hem vist unes quantes elaboracions amb pasta de full i cabell d'àngel i aquesta recepta és molt senzilla de fer. Es pot fer en format "pasta" o en format per a compartir, com si es tractés d'un braç de gitano. Espero que us agradi.
200gr. Cabell d'àngel
1 planxa de pasta de full tipus "La Sirena"
1 ou batut
100gr. Pinyons
200gr. Sucre
Variants:
Podeu deixatar l'ou amb una mica d'aigua per fer-lo córrer millor
Podeu utilitzar ametlla enlloc de pinyons

Preparem tots els ingredients.

Com moltes vegades us comento, jo utilitzo la pasta fullada de "La Sirena". En aquest cas he unit dues plaques amb una mica d'aigua, procurant que la unió sigui mínima.

Amb l'ajuda d'una mica de farina, estirem el full amb un corró.

Hem d'aconseguir un gruix d'uns 2-3mm., com el de la tapa d'una caixa de cartó de sabates.

En la part central, hi col·locarem el nostre cabell d'àngel, ben distribuït.

Ara, ho cobrim amb la part superior... i ho seguim enrotllant, com si es tractés d'un braç de gitano.

En aquest punt veiem que ens sobra pasta de full. Tirem enrere l'últim plec...

... i tallem la part sobrant.

L'objectiu és que la junta queda per sota, com es veu en aquesta imatge. No cal que l'ajunteu amb aigua ni ou, tranquils que no s'obrirà. El pes del cabell farà la seva feina.

Ara, hem de batre un ou i amb un pinzell...

... pintarem el nostre bisbalenc.

Hi posarem pinyons per sobre...

... i finalment un bon polsim de sucre gra.

Jo n'he fet dos, com podeu veure. Ja que ens hi posem, oi? Col·loqueu-lo sobre un paper de forn vegetal en una safata pel forn.

Coeu-ho al forn a 180° durant 30 minuts. No cal ventilació.

Vigileu, no es cremi! Que cada forn és un món.

Comprovem que la part inferior està ben cuita i segellada.

Només ens quedarà presentar-ho en condicions, sobre un cartó amb blonda.

I ja tenim el nostre Bisbalenc acabat.

El veiem per dins?

Bon profit!