És força habitual passar per la paella el blat de moro escairat que ha sobrat l'escudella. Una nova demostració de la cuina d'aprofitament que s'ha hagut d'exercir en aquest país durant molts anys. Quin remei amics meus. I, sorprenentment, el sabor és força diferent del que podem imaginar inicialment. El blat escairat és molt bo cuinat així. Per tant, si feu l'escudella, ja que hi sou, no us costa res tastar aquesta variant, força interessant. Espero que us agradi.
300 g de blat de moro escairat de l'escudella
oli d'oliva
Variants:
- Es pot acompanyar amb una rosta de cansalada o de la mateixa carn de l'escudella
Aquesta és l'Escudella de blat escairat que ens haurem menjat el dia abans.
Doncs amb les sobralles de l'escudella farem un plat ben bo i senzill.
Poseu una paella a escalfar, amb un petit raig d'oli d'oliva. Ara, amb una escumadora per a descartar el brou, agafarem una bona quantitat de blat escairat de l'escudella. No fa res si conté mongetes, millor.
Aboqueu-ho a la paella calenta.
Ho deixem saltar una estona. Primer s'haurà de consumir tot el líquid, fins que comenci a daurar-se per sota. Com que és un menjar aprofitat d'una altra recepta no ens caldrà salar-ho.
No poseu massa quantitat per persona, ja que el blat atipa molt.
Un plat bo... però bo, eh?
Bon profit!