És força habitual passar per la paella el blat de moro escairat que ha sobrat l'escudella. Una nova demostració de la cuina d'aprofitament que s'ha hagut d'exercir en aquest país durant molts anys. Quin remei amics meus. I, sorprenentment, el sabor és força diferent del que podem imaginar inicialment. El blat escairat és molt bo cuinat així. Per tant, si feu l'escudella, ja que hi sou, no us costa res tastar aquesta variant, força interessant. Espero que us agradi.

 

Ingredients

300 g de blat de moro escairat de l'escudella  

oli d'oliva

Variants: 

- Es pot acompanyar amb una rosta de cansalada o de la mateixa carn de l'escudella

Preparació
1.
blat moro escairat lescudella planxa pas1

Aquesta és l'Escudella de blat escairat que ens haurem menjat el dia abans.

2.
3.
blat moro escairat lescudella planxa pas3

Doncs amb les sobralles de l'escudella farem un plat ben bo i senzill.

4.
blat moro escairat lescudella planxa pas4

Poseu una paella a escalfar, amb un petit raig d'oli d'oliva. Ara, amb una escumadora per a descartar el brou, agafarem una bona quantitat de blat escairat de l'escudella. No fa res si conté mongetes, millor.

5.
blat moro escairat lescudella planxa pas5

Aboqueu-ho a la paella calenta.

6.
blat moro escairat lescudella planxa pas6

Ho deixem saltar una estona. Primer s'haurà de consumir tot el líquid, fins que comenci a daurar-se per sota. Com que és un menjar aprofitat d'una altra recepta no ens caldrà salar-ho.

7.
blat moro escairat lescudella planxa pas7

No poseu massa quantitat per persona, ja que el blat atipa molt.

8.
blat moro escairat lescudella planxa pas8

Un plat bo... però bo, eh?

9.
blat moro escairat lescudella planxa pas9

Bon profit!