Aquesta setmana a la secció de Plats Catalans d'El Nacional, el nostre xef, Oscar Manresa, de la casa Leopoldo, ens porta una recepta clàssica del barri on va néixer: la bomba de la Barceloneta.

 

El plat consta d'una mena de croqueta farcida amb patata, botifarra (en aquest cas botifarra negra de perol) arrebossada amb farina i un toc que li encanta, a l'Oscar: pa de panko per arrebossar, un pa ratllat japonès que està molt de moda i que ja trobareu en qualsevol supermercat de barri. Acabarem la recepta amb un clàssic allioli i un toc de tomàquet.

Ingredients

Ingredients per a 2 bombes de la Barceloneta:

  • 320 g patata monalisa
  • 2 grans d'all
  • 1 botifarra negra de perol
  • Pa ratllat (panko)
  • Farina
  • Ou
  • Oli
Preparació
1.Pelem les patates, les bullim i les reservem.
2.Sofregim la botifarra en una paella amb alls.
3.Barregem la botifarra amb la patata xafada, i n'arrebossem el resultat.
4.Emplatem amb una mica d'allioli i tomàquet sec.