Espectacular bomba freda picant que us farà passar la calor forta d'estiu! Com veureu, l'elaboració no té cap misteri, ingredients econòmics per a una recepta que agrada a tota la familia. Com sempre, podeu fer les vostres varietats i personalitzar aquestes bombes com més us agradi. I com no, jo us proposo una salsa ràpida que li va molt bé, però podeu utilitzar un allioli suau. Hi podeu posar més o menys, però el que no pot faltar mai en una bomba és el picant.
2 patates grans
1 llauna de tonyina en conserva
100 g pebrot de piquillo en conserva
1 ceba tendra trinxada
una mica de mantega
sal
Per fer la salsa: especial:
maionesa, ketchup, mostassa, salsa Worcestershire, salsa picant, pebre negre, pebre vermell picant
![IMG 2231 IMG 2231](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/54/12/img-2231.jpeg)
Primer heu de preparar les patates.
![IMG 2280 IMG 2280](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/54/54/img-2280.jpeg)
Poseu-les a bullir fins que siguin toves. Ho podeu fer amb pell i tot.
![IMG 2284 IMG 2284](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/54/75/img-2284.jpeg)
Després surt molt fàcilment la pell.
![IMG 2290 IMG 2290](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/55/38/img-2290.jpeg)
Per fer el puré necessitareu un estri per aixafar la patata.
![IMG 2295 IMG 2295](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/55/74/img-2295.jpeg)
Poseu les patates pelades i a trossos (encara calentes) en un recipient amb una mica de mantega i sal.
![IMG 2300 IMG 2300](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/55/98/img-2300.jpeg)
I ara feu-la puré.
![IMG 2309 IMG 2309](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/56/61/img-2309.jpeg)
Us ha de quedar un puré fi amb una textura amb la que es pugui modelar. Deixeu-ho refredar totalment.
![IMG 2241 IMG 2241](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/57/06/img-2241.jpeg)
Ara heu de preparar el farciment, amb la tonyina.
![IMG 2238 IMG 2238](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/57/57/img-2238.jpeg)
Una mica de pebrot de piquillo trinxat.
![IMG 2236 IMG 2236](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/58/14/img-2236.jpeg)
La ceba tendra trinxada.
![IMG 2248 IMG 2248](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/58/80/img-2248.jpeg)
I prepareu també la salsa. Heu de posar 3 cullerades de maionesa , una de ketchup, una de mostassa groga, una de salsa picant i una de salsa worcertershire.
![IMG 2250 IMG 2250](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/59/04/img-2250.jpeg)
Deixeu la salsa ben feina amb una barilla.
![IMG 2255 IMG 2255](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/59/64/img-2255.jpeg)
Finalment, podeu afegir-hi pebre vermell picant i pebre negre al gust.
![IMG 2256 IMG 2256](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/60/51/img-2256.jpeg)
Poseu un parell de cullerades grans de salsa a la tonyina.
![IMG 2269 IMG 2269](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/61/29/img-2269.jpeg)
Afegiu la ceba i els pebrots i ho remeneu. Ja tindreu fet el farciment. Si us agrada hi podeu afegir ou dur trinxat.
![IMG 2311 IMG 2311](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/61/95/img-2311.jpeg)
Amb la patata freda i amb l'ajut de paper de film, feu boles i aplaneu-les.
![IMG 2316 IMG 2316](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/62/37/img-2316.jpeg)
Poseu una mica de farciment al mig.
![IMG 2264 IMG 2264](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/63/36/img-2264.jpeg)
A més a més, a mi m'agrada sentir i veure la salsa picant dins la bomba.
![IMG 2320 IMG 2320](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/63/78/img-2320.jpeg)
Li podeu posar una cullerada extra de salsa picant al mig.
![IMG 2322 IMG 2322](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/64/41/img-2322.jpeg)
I ara, amb compte, aneu tancant el farciment procurant que no s'escapi res. No us preocupeu per la forma. De fet us quedarà força quadrada.
![IMG 2324 IMG 2324](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/65/82/img-2324.jpeg)
I ara, tanqueu el paper de film i doneu-li voltes fins que agafi la forma rodona.
![IMG 2333 IMG 2333](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/66/15/img-2333.jpeg)
Repetiu aquest procés i reserveu les bombes a la nevera i deixeu-les reposar una bona estona. Les podeu fer el dia abans.
![IMG 2339 IMG 2339](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/67/20/img-2339.jpeg)
Un cop ben freda us resultarà molt fàcil treure les bombes del paper film.
![IMG 2345 IMG 2345](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/67/71/img-2345.jpeg)
Ja només us caldrà servir la bomba amb una bona quantitat de la salsa que heu preparat.
![IMG 2349 IMG 2349](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/68/19/img-2349.jpeg)
Us recomano afegir-hi una mica més de salsa picant per sobre i uns "picos" de pa.
![IMG 2394 IMG 2394](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/69/15/img-2394.jpeg)
Un molt bon entrant que no us deixarà indiferents.
![IMG 2373 IMG 2373](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/56/70/08/img-2373.jpeg)
Bon profit!