Espectacular bomba freda picant que us farà passar la calor forta d'estiu! Com veureu, l'elaboració no té cap misteri, ingredients econòmics per a una recepta que agrada a tota la familia. Com sempre, podeu fer les vostres varietats i personalitzar aquestes bombes com més us agradi. I com no, jo us proposo una salsa ràpida que li va molt bé, però podeu utilitzar un allioli suau. Hi podeu posar més o menys, però el que no pot faltar mai en una bomba és el picant. 

Ingredients

2 patates grans 

1 llauna de tonyina en conserva

100 g pebrot de piquillo en conserva

1 ceba tendra trinxada

una mica de mantega

sal

Per fer la salsa: especial:

maionesa, ketchup, mostassa, salsa Worcestershire, salsa picant, pebre negre, pebre vermell picant

Preparació
1.

Primer heu de preparar les patates.

2.

Poseu-les a bullir fins que siguin toves. Ho podeu fer amb pell i tot.

3.

Després surt molt fàcilment la pell.

4.

Per fer el puré necessitareu un estri per aixafar la patata.

5.

Poseu les patates pelades i a trossos (encara calentes) en un recipient amb una mica de mantega i sal.

6.

I ara feu-la puré.

7.

Us ha de quedar un puré fi amb una textura amb la que es pugui modelar. Deixeu-ho refredar totalment.

8.

Ara heu de preparar el farciment, amb la tonyina.

9.

Una mica de pebrot de piquillo trinxat.

10.

La ceba tendra trinxada.

11.

I prepareu també la salsa. Heu de posar 3 cullerades de maionesa , una de ketchup, una de mostassa groga, una de salsa picant i una de salsa worcertershire. 

12.

Deixeu la salsa ben feina amb una barilla.

13.

Finalment, podeu afegir-hi pebre vermell picant i pebre negre al gust.

14.

Poseu un parell de cullerades grans de salsa a la tonyina.

15.

Afegiu la ceba i els pebrots i ho remeneu. Ja tindreu fet el farciment. Si us agrada hi podeu afegir ou dur trinxat.

16.

Amb la patata freda i amb l'ajut de paper de film, feu boles i aplaneu-les.

17.

Poseu una mica de farciment al mig.

18.

A més a més, a mi m'agrada sentir i veure la salsa picant dins la bomba.

19.

Li podeu posar una cullerada extra de salsa picant al mig.

20.

I ara, amb compte, aneu tancant el farciment procurant que no s'escapi res. No us preocupeu per la forma. De fet us quedarà força quadrada.

21.

I ara, tanqueu el paper de film i doneu-li voltes fins que agafi la forma rodona.

22.

Repetiu aquest procés i reserveu les bombes a la nevera i deixeu-les reposar una bona estona. Les podeu fer el dia abans.

23.

Un cop ben freda us resultarà molt fàcil treure les bombes del paper film.

24.

Ja només us caldrà servir la bomba amb una bona quantitat de la salsa que heu preparat.

25.

Us recomano afegir-hi una mica més de salsa picant per sobre i uns "picos" de pa.

26.

Un molt bon entrant que no us deixarà indiferents.

27.

Bon profit!