Personalment, em declaro un enamorat de les salaons i us canviaria tots els dolços del món per un producte salat. I sense dubtar-ho un segon, eh? La sal acabarà amb mi, ho sé, però... «que me quiten lo bailao!». Quan em mori, en comptes d'incinerar-me m'hauran de dessalar com les anxoves! En fi, espero que us agradi el plat.
2 tomàquets d'amanir
1 llom de bonítol salat
oli d'oliva verge extra
sal
Variants:
Hi podeu afegir ceba i/o olives
Podeu combinar diferents tipus de tomàquet
Prepareu i renteu els tomàquets.
Enceteu el bonítol i deixeu-lo respirar una estona.
Normalment són lloms nets, amb pell (que traurem).
Quina flaire!
Aprofiteu la part central, més grossa i maca per presentar.
Jo us recomano retirar la pell, que surt amb relativa facilitat.
Talleu el bonítol salat a llesques.
Directament, emplateu el tomàquet madur i saleu-lo molt lleugerament. Penseu que el bonítol ja és salat i no convé passar-nos.
Col·loqueu-ho per sobre el peix.
I acabeu-ho amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Ho podem servir així, directament.
Tot i que he volgut aprofitar uns tomacons xerri de km. 0 molt saborosos.
I aquest és el resultat final. Tasteu la combinació de tomàquet i bonítol dins la boca.
En aquest cas, he volgut donar-li una presentació més simpàtica...
... però si demaneu aquest plat a bars i restaurants de la zona de Múrcia serà més habitual trobar una presentació tradicional amb el tomàquet a un costat i el bonítol a l'altre. Fins i tot hi posen pics de pa.
Bon profit!