Personalment, em declaro un enamorat de les salaons i us canviaria tots els dolços del món per un producte salat. I sense dubtar-ho un segon, eh?  La sal acabarà amb mi, ho sé, però... «que me quiten lo bailao!». Quan em mori, en comptes d'incinerar-me m'hauran de dessalar com les anxoves! En fi, espero que us agradi el plat.

 

Ingredients

2 tomàquets d'amanir

1 llom de bonítol salat

oli d'oliva verge extra

sal

Variants:

Hi podeu afegir ceba i/o olives

Podeu combinar diferents tipus de tomàquet

Preparació
1.

Prepareu i renteu els tomàquets.

2.

Enceteu el bonítol i deixeu-lo respirar una estona.

3.

Normalment són lloms nets, amb pell (que traurem).

4.

Quina flaire!

5.

Aprofiteu la part central, més grossa i maca per presentar.

6.

Jo us recomano retirar la pell, que surt amb relativa facilitat.

7.

Talleu el bonítol salat a llesques.

8.

Directament, emplateu el tomàquet madur i saleu-lo molt lleugerament. Penseu que el bonítol ja és salat i no convé passar-nos.

9.

Col·loqueu-ho per sobre el peix.

10.

I acabeu-ho amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

11.

Ho podem servir així, directament.

12.

Tot i que he volgut aprofitar uns tomacons xerri de km. 0 molt saborosos.

13.

I aquest és el resultat final. Tasteu la combinació de tomàquet i bonítol dins la boca.

14.

En aquest cas, he volgut donar-li una presentació més simpàtica...

15.

... però si demaneu aquest plat a bars i restaurants de la zona de Múrcia serà més habitual trobar una presentació tradicional amb el tomàquet a un costat i el bonítol a l'altre. Fins i tot hi posen pics de pa.

16.

Bon profit!