La d'avui, no és una recepta tradicional que aparegui a gaires llibres de cuina, però estareu d'acord amb mi que una botifarra amb bolets és un plat molt representatiu i emblemàtic del nostre territori, oi que sí? Per aquest motiu no pot faltar. La botifarra crua de casa nostra és la protagonista de molts plats típics de la gastronomia catalana.

Respecte a l'allioli, per donar-li un lleuger toc de sofisticació (si em permeteu l'ús d'aquest terme) he pensat a acompanyar el plat amb un allioli de codony. Que vagi de gust!

Ingredients

1 botifarra de pagès per persona  

un grapat de rovellons frescos

all trinxat

julivert fresc

oli d'oliva

sal

allioli de codony

Variants:

Podeu acompanyar el plat amb l'allioli tradicional

Es poden incorporar altres tipus de bolets

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.
3.

Tots molt sans, que ja és difícil. Netegeu-los amb un drap humit i molta paciència.

4.

En paral·lel, haureu de preparar l'allioli de codony, del que us recomano llegir la recepta prèviament.

5.

És fàcil de fer, però trigareu una estona a bullir els codonys. Això sí, com que es conserva molt bé el podeu tenir fet del dia anterior o, fins i tot, conservat en oli o al buit.

6.

Seguidament, trinxarem uns alls amb una mica de julivert fresc.

7.

Posarem la graella a escalfar i quan sigui ben calenta...

8.

Hi posarem les nostres botifarres amb un bon raig d'oli d'oliva.

9.

Vigileu que la cocció sigui correcta per totes dues bandes. A hores d'ara no voldreu que us explico com s'ha de coure una botifarra, no?

10.

Quan les tingueu mig fetes, hi podeu afegir els rovellons també, amb un punt de sal.

11.

Quan els rovellons comencin a agafar color, hi tirarem l'all i julivert trinxat per sobre.

12.

Doneu-los la volta de tant en tant.

13.

Fins que tot plegat quedi ben daurat. Saleu els bolets.

14.

I a emplatar-ho de seguida que es refreda.

15.

Podeu servir-ho amb l'allioli a banda, també.

16.

O també amb una bona cullerada d'allioli de codony.

17.

Ummm.

18.

Aquí teniu un tradicional i magnífic plat català.

19.

Bo de debò, eh?

20.

Hi ha fotos que t'estaries tres dies veient oi? Sobretot si encara no has dinat, jeje.

21.

Un bon vi per acompanyar, no?

22.

Bon profit!

23.

I PER BEURE...