Què podria dir de la botifarra amb seques. Un plat d'arrel catalana, molt tradicional que simbolitza tota la nostra cuina. Senzill de fer però molt representatiu de la nostra cultura. La botifarra, si la podeu fer a la brasa, amb llenya, o a la barbacoa... molt millor. Si no, doncs a la planxa. Les mongetes... s'acostumen a servir sense gaire condiment, però a mi m'agrada afegir-li un toc d'all i julivert, així com un polsim de pebre vermell per donar color. I l'allioli, clar, el perfecte acompanyament.
1 botifarra crua per persona
200gr. mongeta blanca cuita
all i julivert picats (opcional)
pebre vermell dolç (opcional)
oli d'oliva
allioli (opcional)
sal
Com us deia, si és possible, feu-la a la barbacoa... amb llenya...
... fins que queden tendres de dins... i torradetes per fora...
... i si no és possible... doncs les feu a la planxa, clar.
També queden molt bones. Procureu punxar-les una mica i fer-les sense pràcticament oli. Es couen amb el seu propi greix.
En la mateixa paella podeu saltar les mongetes. Les podeu hidratar i bullir prèviament, però moltes vegades es compren ja cuites. Es fan en un tres i no res.
Com us deia, a mi m'agrada fer una picadeta d'all i julivert...
... i tirar un raig per sobre...
També un polsim de pebre vermell dolç, que li aportarà color.
Un bon raig d'oli d'oliva... una mica de sal...
... dues voltetes més...
... i ja la podem servir.
És un bon plat que es pot consumir per esmorzar, com per dinar com per sopar.
... ummm... ara en menjaria una mica.
... li posem una mica d'allioli del bo?
Bon Profit!