Què podria dir de la botifarra amb seques. Un plat d'arrel catalana, molt tradicional que simbolitza tota la nostra cuina. Senzill de fer però molt representatiu de la nostra cultura. La botifarra, si la podeu fer a la brasa, amb llenya, o a la barbacoa... molt millor. Si no, doncs a la planxa. Les mongetes... s'acostumen a servir sense gaire condiment, però a mi m'agrada afegir-li un toc d'all i julivert, així com un polsim de pebre vermell per donar color. I l'allioli, clar, el perfecte acompanyament.

Ingredients

1 botifarra crua per persona

200gr. mongeta blanca cuita 

all i julivert picats (opcional)

pebre vermell dolç (opcional)  

oli d'oliva  

allioli (opcional)

sal

Preparació
1.
botifarra seques pas1

Com us deia, si és possible, feu-la a la barbacoa... amb llenya...

2.
botifarra seques pas2

... fins que queden tendres de dins... i torradetes per fora...

3.
botifarra seques pas3

 ... i si no és possible... doncs les feu a la planxa, clar.

4.
botifarra seques pas4

També queden molt bones. Procureu punxar-les una mica i fer-les sense pràcticament oli. Es couen amb el seu propi greix.

5.
botifarra seques pas5

En la mateixa paella podeu saltar les mongetes. Les podeu hidratar i bullir prèviament, però moltes vegades es compren ja cuites. Es fan en un tres i no res.

6.
botifarra seques pas6

Com us deia, a mi m'agrada fer una picadeta d'all i julivert...

7.
botifarra seques pas7

... i tirar un raig per sobre...

8.
botifarra seques pas8

També un polsim de pebre vermell dolç, que li aportarà color.

9.
botifarra seques pas9

Un bon raig d'oli d'oliva... una mica de sal...

10.
botifarra seques pas10

... dues voltetes més...

11.
botifarra seques pas11

... i ja la podem servir.

12.
botifarra seques pas12

És un bon plat que es pot consumir per esmorzar, com per dinar com per sopar.

13.
botifarra seques pas13

... ummm... ara en menjaria una mica.

14.
botifarra seques pas14

... li posem una mica d'allioli del bo?

15.
botifarra seques pas15

Bon Profit!