Un altre clàssic del nostre receptari pastisser tradicional. I és que està tan bo, oi? Si teniu fet del dia abans la planxa de pa de pessic i la trufa clara, el braç es fa en 20 minuts de rellotge. Que fàcil ho faig tot, eh? Jeje. Però jo us animo a provar-ho, a fer un braç de gitano del sabor que més us agradi, que us sentireu molt satisfets. Per cert, menys el de crema, tots els braços de gitano fets amb nata o trufa els podeu congelar i conservar durant molt de temps. D'aquesta manera podeu fer les postres d'un dinar important una setmana abans, per exemple. Som-hi!

Ingredients

1 planxa de pa de pessic  

300 g de trufa clara per muntar  

80 g de sucre

300 g de cobertura de xocolata negra

  

Variants:  

- Podeu tirar una mica de pols de cacau per sobre

- Es pot decorar amb roses de nata i/o trufa clara

- El podeu consumir congelat o fred

Preparació
1.
brac gitano trufa pas1

Primer de tot haurem de preparar les planxes de pa de pessic.

2.
brac gitano trufa pas2

Això ho podeu fer (si voleu) el dia anterior o el mateix dia, unes hores abans. Per cert, podeu afegir una mica d'essència de vainilla a la massa del pa de pessic pels piononos.

3.
brac gitano trufa pas3

És convenient que les planxes siguin completament fredes abans de fer-les servir.

4.
brac gitano trufa pas4

Si voleu conèixer el procés d'elaboració pas a pas d'aquestes planxes, us recomano la lectura de la recepta planxes de pa de pessic.

5.
brac gitano trufa pas5

Retallarem una mica les cantonades.

6.
brac gitano trufa pas6

Molt bé.

7.
brac gitano trufa pas7

Recordeu que el dia anterior haurem fet la trufa. Us recordo la seva elaboració, tot i que us recomano la lectura prèvia d'aquesta altra recepta. Posarem a bullir la nata i quan arrenqui el primer bull, abocarem la cobertura de xocolata negra dins el cassó i...

8.
9.
brac gitano trufa pas9

... fins que la cobertura quedi totalment integrada i desfeta.

10.
brac gitano trufa pas10

La deixarem refredar a temperatura ambient.

11.
brac gitano trufa pas12

Us farà una mica de pell a la capa superior, però no passa res, és normal.

12.
brac gitano trufa pas13
13.
brac gitano trufa pas14

L'endemà ens disposarem a acabar el braç de gitano. Posarem la trufa clara en un bol per muntar.

14.
brac gitano trufa pas15

Jo faig servir la KitchenAid, però podeu muntar-la amb una batedora elèctrica amb barnilla.

15.
brac gitano trufa pas16

A mig muntar, hi anirem afegint el sucre, a poc a poc.

16.
brac gitano trufa pas17

Fins que la trufa sigui muntada i tingui la mateixa textura que la nata muntada.

17.
brac gitano trufa pas18

Ara, prepararem la planxa de pa de pessic. La col·locarem sobre el mateix paper de cocció, però amb la part fosca a sota.

18.
brac gitano trufa pas19

Aplicarem una bona quantitat de trufa...

19.
brac gitano trufa pas20

... fent servir una pala o llengua.

20.
brac gitano trufa pas21

Seguidament, amb la paletina, escamparem aquesta trufa clara.

 

21.
brac gitano trufa pas22

Procureu que arribi a totes les cantonades.

 

22.
brac gitano trufa pas23

És recomanable fer una mica de muntanyeta a la part central superior.

23.
brac gitano trufa pas24

D'aquesta manera va millor per enrotllar.

 

24.
brac gitano trufa pas25

Ara, fent ús del paper, enrotllarem el braç de gitano.

 

25.
brac gitano trufa pas26

A poc a poc...

26.
brac gitano trufa pas27

... i aplicant una certa pressió a la part inferior.

 

27.
brac gitano trufa pas28

Us ha de quedar així.

28.
brac gitano trufa pas29

Finalment, apliqueu una mica més de trufa clara a les puntes.

29.
brac gitano trufa pas30

Molt bé.

30.
brac gitano trufa pas31

Enrotlleu el braç amb el mateix paper i poseu-lo al congelador. Per poder banyar-lo amb cobertura és recomanable que tingui una textura més sòlida, la que ens aportarà la congelació. Per tant, us recomano fer-ho d'un dia per altre.

 

31.
brac gitano trufa pas32

Posarem a escalfar la cobertura de xocolata al bany maria.

 

32.
brac gitano trufa pas33

Ho remenem fins que sigui pràcticament desfeta.

33.
brac gitano trufa pas34

Deixeu temperar una mica la cobertura, que no sigui massa calenta. Un altre dia veurem com donar la temperatura correcta a la cobertura de xocolata.

34.
brac gitano trufa pas35

Com veureu, faré servir un plàstic amb les punxes que servirà per fer el dibuix de la xocolata. El podeu improvisar a casa amb qualsevol plàstic dur.

35.
brac gitano trufa pas36

Podem banyar el braç directament amb la cobertura desfeta, però amb un pinzell tindrem més control i no embrutarem tant.

 

36.
brac gitano trufa pas37

Recordeu que el braç està congelat.

 

37.
brac gitano trufa pas38

Pintem, amb abundància de xocolata.

38.
brac gitano trufa pas39

Molt bé.

39.
brac gitano trufa pas40

De seguida, apliqueu el plàstic fent esses sobre la cobertura.

40.
brac gitano trufa pas41

Si espereu massa estona, se us pot solidificar la cobertura per estar en contacte amb el fred.

 

41.
brac gitano trufa pas42

Molt bé, ja ho tenim.

42.
brac gitano trufa pas43

Amb la mateixa paletina, transporteu el braç a un cartró amb blonda.

43.
brac gitano trufa pas44

I reserveu-lo al congelador fins una hora abans de ser consumit.

44.
brac gitano trufa pas45

Un braç de gitano tradicional i molt bo.

45.
brac gitano trufa pas46

Si el proveu, segur que el fareu més d'una vegada.

46.
brac gitano trufa pas47

Bon profit!

47.I PER BEURE...
brac gitano trufa pas48