Un altre clàssic del nostre receptari pastisser tradicional. I és que està tan bo, oi? Si teniu fet del dia abans la planxa de pa de pessic i la trufa clara, el braç es fa en 20 minuts de rellotge. Que fàcil ho faig tot, eh? Jeje. Però jo us animo a provar-ho, a fer un braç de gitano del sabor que més us agradi, que us sentireu molt satisfets. Per cert, menys el de crema, tots els braços de gitano fets amb nata o trufa els podeu congelar i conservar durant molt de temps. D'aquesta manera podeu fer les postres d'un dinar important una setmana abans, per exemple. Som-hi!
1 planxa de pa de pessic
300 g de trufa clara per muntar
80 g de sucre
300 g de cobertura de xocolata negra
Variants:
- Podeu tirar una mica de pols de cacau per sobre
- Es pot decorar amb roses de nata i/o trufa clara
- El podeu consumir congelat o fred
Primer de tot haurem de preparar les planxes de pa de pessic.
Això ho podeu fer (si voleu) el dia anterior o el mateix dia, unes hores abans. Per cert, podeu afegir una mica d'essència de vainilla a la massa del pa de pessic pels piononos.
És convenient que les planxes siguin completament fredes abans de fer-les servir.
Si voleu conèixer el procés d'elaboració pas a pas d'aquestes planxes, us recomano la lectura de la recepta planxes de pa de pessic.
Retallarem una mica les cantonades.
Molt bé.
Recordeu que el dia anterior haurem fet la trufa. Us recordo la seva elaboració, tot i que us recomano la lectura prèvia d'aquesta altra recepta. Posarem a bullir la nata i quan arrenqui el primer bull, abocarem la cobertura de xocolata negra dins el cassó i...
... fins que la cobertura quedi totalment integrada i desfeta.
La deixarem refredar a temperatura ambient.
Us farà una mica de pell a la capa superior, però no passa res, és normal.
L'endemà ens disposarem a acabar el braç de gitano. Posarem la trufa clara en un bol per muntar.
Jo faig servir la KitchenAid, però podeu muntar-la amb una batedora elèctrica amb barnilla.
A mig muntar, hi anirem afegint el sucre, a poc a poc.
Fins que la trufa sigui muntada i tingui la mateixa textura que la nata muntada.
Ara, prepararem la planxa de pa de pessic. La col·locarem sobre el mateix paper de cocció, però amb la part fosca a sota.
Aplicarem una bona quantitat de trufa...
... fent servir una pala o llengua.
Seguidament, amb la paletina, escamparem aquesta trufa clara.
Procureu que arribi a totes les cantonades.
És recomanable fer una mica de muntanyeta a la part central superior.
D'aquesta manera va millor per enrotllar.
Ara, fent ús del paper, enrotllarem el braç de gitano.
A poc a poc...
... i aplicant una certa pressió a la part inferior.
Us ha de quedar així.
Finalment, apliqueu una mica més de trufa clara a les puntes.
Molt bé.
Enrotlleu el braç amb el mateix paper i poseu-lo al congelador. Per poder banyar-lo amb cobertura és recomanable que tingui una textura més sòlida, la que ens aportarà la congelació. Per tant, us recomano fer-ho d'un dia per altre.
Posarem a escalfar la cobertura de xocolata al bany maria.
Ho remenem fins que sigui pràcticament desfeta.
Deixeu temperar una mica la cobertura, que no sigui massa calenta. Un altre dia veurem com donar la temperatura correcta a la cobertura de xocolata.
Com veureu, faré servir un plàstic amb les punxes que servirà per fer el dibuix de la xocolata. El podeu improvisar a casa amb qualsevol plàstic dur.
Podem banyar el braç directament amb la cobertura desfeta, però amb un pinzell tindrem més control i no embrutarem tant.
Recordeu que el braç està congelat.
Pintem, amb abundància de xocolata.
Molt bé.
De seguida, apliqueu el plàstic fent esses sobre la cobertura.
Si espereu massa estona, se us pot solidificar la cobertura per estar en contacte amb el fred.
Molt bé, ja ho tenim.
Amb la mateixa paletina, transporteu el braç a un cartró amb blonda.
I reserveu-lo al congelador fins una hora abans de ser consumit.
Un braç de gitano tradicional i molt bo.
Si el proveu, segur que el fareu més d'una vegada.
Bon profit!