En el fons, aquest postre és molt tradicional, però presentat amb un vel de rosa molt aromàtic, un cruixent de sucre i uns pètals comestibles de rosa.
Si voleu saber com elaborar el braç us recomano la lectura prèvia d'aquesta recepta. Espero que us agradi.
1 tall de braç de nata amb gema cremada
pètals de rosa
Per fer el vel de rosa:
200 ml d'aigua
10 gotes d'essència de rosa
una mica de colorant vermell alimentari
3 gr d'agar-agar
Per fer el cruixent de sucre:
200 ml d'aigua
200 g de sucre
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas1 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/21/19/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas1.jpeg)
Comencem per fer el cruixent de sucre. Recordeu que el braç ja l'haurem fet amb anterioritat. Aboquem l'aigua dins un cassó.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas2 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/21/46/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas2.jpeg)
Hi posem també el sucre.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas3 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/21/73/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas3.jpeg)
Ho remenem una mica i ho portem a ebullició.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas4 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/22/00/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas4.jpeg)
És interessant fer ús d'un termòmetre de cuina, tot i que el caramel es pot fer a ull.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas5 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/22/27/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas5.jpeg)
Quan comenci a agafar color daurat...
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas6 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/22/54/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas6.jpeg)
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas7 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/22/81/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas7.jpeg)
Això succeeix en arribar als 40ºC, aproximadament.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas8 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/23/08/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas8.jpeg)
El deixarem reposar uns minuts, ja que cremarà molt.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas9 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/23/35/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas9.jpeg)
ATENCIÓ: Perill de cremades! Aneu amb molt de compte amb la manipulació del caramel.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas11 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/24/31/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas11.jpeg)
Tireu una mica de sucre per sobre i...
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas12 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/24/58/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas12.jpeg)
de seguida podreu retirar una semi-esfera de sucre.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas13 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/24/85/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas13.jpeg)
En un paper cuisson, podeu fer formes diverses...
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas14 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/25/24/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas14.jpeg)
embolicar-ho, i compte que crema...
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas15 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/25/51/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas15.jpeg)
i quan sigui fred desembolicar-ho.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas16 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/26/05/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas16.jpeg)
Us quedaran peces de sucre cruixent de formes aleatòries. Ho reservem (a la nevera no).
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas17 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/26/32/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas17.jpeg)
Posem 200 ml d'aigua en un cassó...
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas18 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/26/59/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas18.jpeg)
i les 10 gotes d'aroma de rosa. Vigileu, ja que cada fabricant té la seva pròpia posologia.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas19 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/26/86/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas19.jpeg)
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas20 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/27/55/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas20.jpeg)
Posem l'essència de rosa dins el cassó.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas21 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/27/82/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas21.jpeg)
Ara hi afegirem una mica de colorant vermell.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas22 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/28/09/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas22.jpeg)
Una quantitat molt petita ens donarà molt de color.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas23 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/28/36/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas23.jpeg)
I finalment l'agar-agar, que podeu comprar en qualsevol herbolari. És un gelificant molt potent.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas24 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/28/63/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas24.jpeg)
Pesem 3 g per 200 ml d'aigua.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas25 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/29/11/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas25.jpeg)
Els hi aboquem...
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas26 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/29/83/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas26.jpeg)
i ho remenem bé fins que bulli. S'ha de dissoldre completament.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas27 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/30/25/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas27.jpeg)
A continuació, l'abocarem en una safata on es refredarà.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas28 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/30/94/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas28.jpeg)
He comprat algunes roses comestibles per a decorar el plat.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas29 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/31/21/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas29.jpeg)
Recordeu que no podeu consumir les roses comprades a la floristeria, han de ser especials per al sector de la gastronomia.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas30 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/31/48/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas30.jpeg)
Hi ha de tots els colors.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas31 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/32/14/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas31.jpeg)
La gelatina de rosa ja ha quallat.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas33 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/33/07/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas33.jpeg)
Anem a muntar el plat, doncs. Tallem una porció de braç de nata amb gema cremada.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas34 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/33/34/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas34.jpeg)
I decorem el plat.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas35 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/33/61/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas35.jpeg)
Després de col·locar tots els elements ja comentats, he fet caure una mica de cacau en pols sobre aquesta presentació.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas36 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/34/30/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas36.jpeg)
Potser trobeu que és una presentació massa colorida.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas37 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/34/69/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas37.jpeg)
Una presentació més austera també pot ser més elegant.
![brac gitano vel rosa cruixent sucre pas38 brac gitano vel rosa cruixent sucre pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/80/35/26/brac-gitano-vel-rosa-cruixent-sucre-pas38.jpeg)
Bon profit!