En el fons, aquest postre és molt tradicional, però presentat amb un vel de rosa molt aromàtic, un cruixent de sucre i uns pètals comestibles de rosa.
Si voleu saber com elaborar el braç us recomano la lectura prèvia d'aquesta recepta. Espero que us agradi.
1 tall de braç de nata amb gema cremada
pètals de rosa
Per fer el vel de rosa:
200 ml d'aigua
10 gotes d'essència de rosa
una mica de colorant vermell alimentari
3 gr d'agar-agar
Per fer el cruixent de sucre:
200 ml d'aigua
200 g de sucre
Comencem per fer el cruixent de sucre. Recordeu que el braç ja l'haurem fet amb anterioritat. Aboquem l'aigua dins un cassó.
Hi posem també el sucre.
Ho remenem una mica i ho portem a ebullició.
És interessant fer ús d'un termòmetre de cuina, tot i que el caramel es pot fer a ull.
Quan comenci a agafar color daurat...
Això succeeix en arribar als 40ºC, aproximadament.
El deixarem reposar uns minuts, ja que cremarà molt.
ATENCIÓ: Perill de cremades! Aneu amb molt de compte amb la manipulació del caramel.
Tireu una mica de sucre per sobre i...
de seguida podreu retirar una semi-esfera de sucre.
En un paper cuisson, podeu fer formes diverses...
embolicar-ho, i compte que crema...
i quan sigui fred desembolicar-ho.
Us quedaran peces de sucre cruixent de formes aleatòries. Ho reservem (a la nevera no).
Posem 200 ml d'aigua en un cassó...
i les 10 gotes d'aroma de rosa. Vigileu, ja que cada fabricant té la seva pròpia posologia.
Posem l'essència de rosa dins el cassó.
Ara hi afegirem una mica de colorant vermell.
Una quantitat molt petita ens donarà molt de color.
I finalment l'agar-agar, que podeu comprar en qualsevol herbolari. És un gelificant molt potent.
Pesem 3 g per 200 ml d'aigua.
Els hi aboquem...
i ho remenem bé fins que bulli. S'ha de dissoldre completament.
A continuació, l'abocarem en una safata on es refredarà.
He comprat algunes roses comestibles per a decorar el plat.
Recordeu que no podeu consumir les roses comprades a la floristeria, han de ser especials per al sector de la gastronomia.
Hi ha de tots els colors.
La gelatina de rosa ja ha quallat.
Anem a muntar el plat, doncs. Tallem una porció de braç de nata amb gema cremada.
I decorem el plat.
Després de col·locar tots els elements ja comentats, he fet caure una mica de cacau en pols sobre aquesta presentació.
Potser trobeu que és una presentació massa colorida.
Una presentació més austera també pot ser més elegant.
Bon profit!