Avui us presento el braç de torró de Xixona, una altra recomanació. Evidentment, podeu fer aquesta recepta per aprofitar aquella barra que us va sobrar del Nadal. Però jo ara us donaré un consell: per Nadal compreu unes quantes barres i les reserveu, ja que aquest producte té una caducitat molt llarga. D'aquesta manera, durant l'any, podreu fer elaboracions com aquesta d'avui.

Si us agrada aquest torró, gaudireu del braç, ja que el sabor a Xixona hi és molt present. No cal dir que si no sou amants d'aquest torró, segurament preferireu un iogurt de postre. El braç el podeu fer amb nata sense cacau i cremat amb gema pastissera per fora. O senzillament, amb una mica de sucre per sobre. Com veureu, jo he tintat la nata amb una mica de cacau en pols, només per enfosquir-la una mica i he banyat el braç amb un glacejat de xocolata. Tot plegat només farà enriquir aquestes postres, tant al paladar com a la vista. Abans de fer aquesta recepta haureu de mirar com es fan les Planxes de pa de pessic. Us animeu a fer-lo?

Ingredients

1 planxa de pa de pessic

500 ml nata per muntar

60-80 g sucre

5-10 g de cacau en pols

1 barra de torró de Xixona

 

Per fer el glacejat:

160 ml de nata líquida per muntar

150 g de cobertura de xocolata al 70% de cacau

45 g de mantega

un raig d'aigua (2 o 3 culleradetes)

 

Variants:

El cacau en pols és opcional

Podeu napar el braç amb altres productes o senzillament posar-hi sucre llustre

Preparació
1.
brac torro Xixona pas1

Recordeu, abans de res haureu de fer la planxa. La podeu fer el dia abans i conservar-la dins la nevera tapada amb un drap net.

2.
brac torro Xixona pas2

Retalleu les cantonades.

3.
brac torro Xixona pas3

Feu un rectangle.

4.
brac torro Xixona pas4

Col·loqueu la part més fosca a sota, ja que ho pintarem amb glacejat i quedarà millor estèticament. A les pastisseries també es fa així. Quan s'han de cremar amb gema es posa la part més clara a sota.

5.
brac torro Xixona pas5

D'altra banda, trinxeu una barra de torró de Xixona.

6.
brac torro Xixona pas6

De seguida s'esmicolarà. Reserveu-lo.

7.
brac torro Xixona pas7

A banda, reserveu una mica de torró per decorar el braç, ja que gairebé tota la barra la fareu servir per al farciment.

8.
brac torro Xixona pas8

Ara toca muntar la nata. Jo he posat una mica de cacau en pols, però podeu desfer una mica de cobertura també. O senzillament no posar-ne.

9.
brac torro Xixona pas9

Una culleradeta de cafè, uns 5-10g.

10.
brac torro Xixona pas10

Al damunt del cacau ja hi podeu posar la nata per muntar. Quins colors, eh?

11.
brac torro Xixona pas11

Quan la nata comenci a agafar cos tireu-hi el sucre.

12.
brac torro Xixona pas12

Un cop muntada, barregeu-la amb el torró.

13.
brac torro Xixona pas13

Que quedi ben integrat el torró.

14.
brac torro Xixona pas14

Ara, fent ús d'una paletina, poseu una bona quantitat de nata amb torró sobre la planxa.

15.
brac torro Xixona pas15

Normalment es posa el farciment sobre la part més superior de la planxa i s'escampa tot fent una mena de piràmide.

16.
brac torro Xixona pas16

Ara, i fent ús del mateix paper de coure la planxa (que haurem desenganxat prèviament), comenceu a enrotllar el braç sobre si mateix.

17.
brac torro Xixona pas17

Procureu que quedi ben enrotllat.

18.
brac gitano torro xixona pas18

Feu servir les falanges dels dits per aplicar pressió.

19.
brac gitano torro xixona pas19

La pressió es transfereix al paper. Per tant, heu d'aguantar la part interior del paper amb el palmell i amb els dits pressionar.

20.
brac gitano torro xixona pas20

Un cop enrotllat, corregiu els laterals, que quedin bé.

21.
brac gitano torro xixona pas21

Enrotlleu de nou el braç amb el mateix paper i poseu el braç al congelador. Que hi sigui almenys una hora. Tot i que el podeu deixar de forma permanent fins que toqui banyar-lo.

22.
brac gitano torro xixona pas22

Ara, prepareu el glacejat. Poseu la nata a bullir. Quan ho faci, apagueu el foc i tireu-hi la cobertura.

23.
brac gitano torro xixona pas23

Remeneu fins que la cobertura es desfaci totalment.

24.
brac gitano torro xixona pas24

Que no quedin grumolls.

25.
brac gitano torro xixona pas26

No us passeu amb l'aigua. Només volem fer córrer una mica més el glacejat.

26.
brac gitano torro xixona pas27

Quan el glacejat no sigui massa calent, ja podeu banyar el braç.

27.
brac gitano torro xixona pas28

Oh! quin gust veure i fer aquestes coses, oi?

28.
brac gitano torro xixona pas29

He decidit banyar també els extrems, tot i que no cal.

29.
brac gitano torro xixona pas30

Perfecte.

30.
brac gitano torro xixona pas31

Ara, amb una mica de cura i fent ús novament de la paletina, retireu el sobrant.

31.
brac gitano torro xixona pas32

Traspasseu el braç a un plat o cartró i blonda.

32.
brac gitano torro xixona pas33

I decoreu amb el torró que havíem reservat al principi.

33.
brac gitano torro xixona pas34

I ja el teniu fet.

34.
brac gitano torro xixona pas35

Es pot servir així, immediatament o congelar-lo.

35.
brac gitano torro xixona pas36

Jo l'he congelat. D'aquesta manera el podeu consumir quan us vingui de gust. Aguantarà força temps.

36.
brac gitano torro xixona pas37

I de fet, la nata congelada és com més m'agrada a mi.

37.
brac gitano torro xixona pas38

Ah! que el voleu veure per dins, oi? tafaners...

38.
brac gitano torro xixona pas39

Doncs així queda.

39.
brac torro Xixona pas40

Aquest tall per a vosaltres!

40.
brac torro Xixona pas41

El tasteu? jeje.

41.
brac torro Xixona pas42

Bon profit!