També conegut com a Pa dolç, el brioix portuguès és una varietat de brioix amb una forma peculiar que el caracteritza. Trobareu força variants d'aquesta recepta tot i que, normalment, sempre us trobareu una massa de pa dolça i esponjosa. De fet, com veureu, jo l'he fet amb brioix sobrant d'una altra elaboració. Hi ha qui el cou dins un motlle, però jo trobo que així, sense motlle, fa més gràcia. El podeu acompanyar o farcir d'ingredients dolços o salats.
500 g de massa de brioix
ou batut
Variants:
- Per Pasqua podeu incrustar un ou dur sobre el brioix
- Es poden posar cireres confitades
- Es pot farcir amb xocolata o fruits secs
- A la massa podeu incorporar mel
- Es pot decorar amb ametlla filada
- Es pot coure dins un motlle
Si voleu veure l'elaboració del brioix pas a pas, us recomano la lectura prèvia de la recepta "Brioix".
Un cop fet el brioix, deixeu-lo reposar 15 minuts. A continuació feu sis boles d'uns 60-70 grams i una de 100gr.
Col·loqueu la més grossa sobre una safata de forn amb paper de forn. Al voltant, poseu-hi la resta de boles. En aquest punt, deixeu llevar el brioix fins que dobli el seu volum.
Batem un ou.
A continuació, amb un pinzell, ho pintarem tot amb l'ou batut.
En aquesta ocasió, ho he volgut decorar amb unes llavors de sèsam, però podeu posar, per exemple, qualsevol fruit sec, com l'ametlla filada o granet.
I seguidament ja ho podem coure a uns 220 graus durant uns 10-12 minuts.
El brioix us ha d'agafar un bonic color. Comproveu que la part inferior estigui ben cuita, també.
Bon profit!