El que us porto avui és un bretxel dolç, el que fèiem a la pastisseria i a pesar que fa més de 15 anys que no el feia... m'ha quedat idèntic... quins records! Espero que us agradi.
1 planxa de full
ametlla granet
fondant de sucre
gelatina de poma
sucre
1 ou
![brioixeria bretzel pas1 brioixeria bretzel pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/17/16/brioixeria-bretzel-pas1.jpeg)
Tallem una tira de pasta de full més aviat gruixuda.
![brioixeria bretzel pas2 brioixeria bretzel pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/17/55/brioixeria-bretzel-pas2.jpeg)
L'axafem bé. La idea és deixar-la ben prima.
![brioixeria bretzel pas3 brioixeria bretzel pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/17/94/brioixeria-bretzel-pas3.jpeg)
Agafem l'ametlla granet.
![brioixeria bretzel pas4 brioixeria bretzel pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/18/33/brioixeria-bretzel-pas4.jpeg)
Posem l'ametlla per sobre del full.
![brioixeria bretzel pas5 brioixeria bretzel pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/18/72/brioixeria-bretzel-pas5.jpeg)
![brioixeria bretzel pas6 brioixeria bretzel pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/19/11/brioixeria-bretzel-pas6.jpeg)
Quan tinguem la tira plena d'ametlles... li donem la volta.
![brioixeria bretzel pas8 brioixeria bretzel pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/19/89/brioixeria-bretzel-pas8.jpeg)
I comencem a enroscar tota la tira...
![brioixeria bretzel pas9 brioixeria bretzel pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/20/28/brioixeria-bretzel-pas9.jpeg)
... fins que veiem que el full es recargola sobre sí mateix....
![brioixeria bretzel pas10 brioixeria bretzel pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/20/67/brioixeria-bretzel-pas10.jpeg)
Ara li donem la forma de bretzel... i enganxem les puntes.
![brioixeria bretzel pas11 brioixeria bretzel pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/21/06/brioixeria-bretzel-pas11.jpeg)
Li donem la volta.
![brioixeria bretzel pas12 brioixeria bretzel pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/21/45/brioixeria-bretzel-pas12.jpeg)
I ens quedarà així. El pintem amb ou batut. Li tirarem una mica de sucre per sobre i ja el podem coure a 180 graus durant uns15-20 minuts. Control·leu no es cremi.
![brioixeria bretzel pas13 brioixeria bretzel pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/21/84/brioixeria-bretzel-pas13.jpeg)
Ara agafem una mica de gelatina de poma.
![brioixeria bretzel pas14 brioixeria bretzel pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/22/23/brioixeria-bretzel-pas14.jpeg)
I l'escalfem una mica.
![brioixeria bretzel pas15 brioixeria bretzel pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/22/62/brioixeria-bretzel-pas15.jpeg)
Ja tenim el bretzel cuit.
![brioixeria bretzel pas16 brioixeria bretzel pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/23/01/brioixeria-bretzel-pas16.jpeg)
Li tirem gelatina per sobre.
![brioixeria bretzel pas17 brioixeria bretzel pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/23/40/brioixeria-bretzel-pas17.jpeg)
Ara escalfarem una mica de fondant i tirarem unes tires amb la mateixa cullera.
![brioixeria bretzel pas18 brioixeria bretzel pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/23/79/brioixeria-bretzel-pas18.jpeg)
I aquest és el resultat.
![brioixeria bretzel pas19 brioixeria bretzel pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/34/24/18/brioixeria-bretzel-pas19.jpeg)
És d'aquelles pastes... que, a mitja tarda, entren de fàbula.
Bon Profit!