El que us porto avui és un bretxel dolç, el que fèiem a la pastisseria i a pesar que fa més de 15 anys que no el feia... m'ha quedat idèntic... quins records! Espero que us agradi. 

Ingredients

1 planxa de full

ametlla granet

fondant de sucre

gelatina de poma

sucre

1 ou

Preparació
1.
2.
3.
4.
brioixeria bretzel pas1

Tallem una tira de pasta de full més aviat gruixuda.

5.
brioixeria bretzel pas2

 L'axafem bé. La idea és deixar-la ben prima.

6.
brioixeria bretzel pas3

Agafem l'ametlla granet.

7.
brioixeria bretzel pas4

Posem l'ametlla per sobre del full.

8.
brioixeria bretzel pas5
9.
brioixeria bretzel pas6

Quan tinguem la tira plena d'ametlles... li donem la volta.

10.
brioixeria bretzel pas8

I comencem a enroscar tota la tira...

11.
brioixeria bretzel pas9

... fins que veiem que el full es recargola sobre sí mateix....

12.
brioixeria bretzel pas10

Ara li donem la forma de bretzel... i enganxem les puntes.

13.
brioixeria bretzel pas11

Li donem la volta.

14.
brioixeria bretzel pas12

I ens quedarà així. El pintem amb ou batut. Li tirarem una mica de sucre per sobre i ja el podem coure a 180 graus durant uns15-20 minuts. Control·leu no es cremi.

15.
brioixeria bretzel pas13

Ara agafem una mica de gelatina de poma.

16.
brioixeria bretzel pas14

I l'escalfem una mica.

17.
brioixeria bretzel pas15

 Ja tenim el bretzel cuit.

18.
brioixeria bretzel pas16

Li tirem gelatina per sobre.

19.
brioixeria bretzel pas17

Ara escalfarem una mica de fondant i tirarem unes tires amb la mateixa cullera.

20.
brioixeria bretzel pas18

I aquest és el resultat.

21.
brioixeria bretzel pas19

És d'aquelles pastes... que, a mitja tarda, entren de fàbula.

22.

Bon Profit!