El que us porto avui és un bretxel dolç, el que fèiem a la pastisseria i a pesar que fa més de 15 anys que no el feia... m'ha quedat idèntic... quins records! Espero que us agradi.
1 planxa de full
ametlla granet
fondant de sucre
gelatina de poma
sucre
1 ou
Tallem una tira de pasta de full més aviat gruixuda.
L'axafem bé. La idea és deixar-la ben prima.
Agafem l'ametlla granet.
Posem l'ametlla per sobre del full.
Quan tinguem la tira plena d'ametlles... li donem la volta.
I comencem a enroscar tota la tira...
... fins que veiem que el full es recargola sobre sí mateix....
Ara li donem la forma de bretzel... i enganxem les puntes.
Li donem la volta.
I ens quedarà així. El pintem amb ou batut. Li tirarem una mica de sucre per sobre i ja el podem coure a 180 graus durant uns15-20 minuts. Control·leu no es cremi.
Ara agafem una mica de gelatina de poma.
I l'escalfem una mica.
Ja tenim el bretzel cuit.
Li tirem gelatina per sobre.
Ara escalfarem una mica de fondant i tirarem unes tires amb la mateixa cullera.
I aquest és el resultat.
És d'aquelles pastes... que, a mitja tarda, entren de fàbula.
Bon Profit!