Una bona sol·lució si voleu preparar algún "catering", un "lunch", un "brunch" o, senzillament, i emprant termes més propers, un sopar o dinar informals. Els brioixets salats són una garantia d'èxit. A la pastissera sempre en fèiem i ha estat un d'aquells productes que sempre han gaudit d'una certa reputació. No cal dir que el farciment serà el de la vostra elecció. Com en d'altres receptes, us recomano la lectura prèvia de la massa del Brioix, per entendre la seva elaboració. Aquesta entrada, per tant, és bàsicament un recordatori del que podem fer amb aquesta recepta tan versàtil.

 

Ingredients

500gr. massa de brioix

mantega per untar  

embotits salats pel farciment (pernil ibèric, llonganissa de pagès, catalana, xoriço, formatge sec, etc...)

Preparació
1.
brioixeria brioixets salats pas1

Com sempre, un cop pasta la massa de brioix, la deixarem reposar uns 20-30 minuts.

2.
brioixeria brioixets salats pas2

En farem tires llargues...

3.
brioixeria brioixets salats pas3

... i tallarem porcions aproximadament de la mida d'una nou. Si ho feu d'aquesta manera us assegurareu d'obtenir una mida força igualada per tots els brioixets.

4.
brioixeria brioixets salats pas4

Feu boles amb cada trosset i seguidament els estireu donant-li aquesta forma de cuc (apretant més de les cantonades).

5.
brioixeria brioixets salats pas5

Els aneu reservant.

6.
brioixeria brioixets salats pas6

Ja els podem col·locar sobre una safata pel forn... amb un paper "cuisson" a sota.

7.
brioixeria brioixets salats pas7

El paper "cuisson" no és que faci falta per evitar que s'enganxin, jo l'utilitzo per raons d'higiene i per no barrejar gustos. Penseu que en la mateixa safata del forn podem coure peix, carn o pastissos.

8.
brioixeria brioixets salats pas8

Ara els hem de deixar llevar un parell o tres d'hores. Jo com sempre, accelero el procés preparant el forn en mode "estufa". 

9.
brioixeria brioixets salats pas9

Ja els podrem enfornar a 200-220 graus... i només caldran 3 o 4 minuts de cocció. Vigileu-los molt perquè el brioix es crema molt ràpid. És millor pecar de cru que de cuit. Hi ha qui cou el brioix a temperatura ben alta, a 230-240 graus durant la meitat de temps, però ho heu de tenir molt per la mà. Si no ho controleu, se us pot cremar o, si no ha llevat bé, quedar cru de dins. 

10.
brioixeria brioixets salats pas10
11.
brioixeria brioixets salats pas11

Un cop freds, els obriu per la meitat...

12.
brioixeria brioixets salats pas12

... i els unteu amb mantega.

13.
brioixeria brioixets salats pas13

... i ja només ens quedarà farcir-los amb pernilet...

14.
brioixeria brioixets salats pas14

... llonganissa....

15.
brioixeria brioixets salats pas15

El que més us agradi. Utilitzeu un cartró i blonda per presentar-los.

16.
brioixeria brioixets salats pas16

I una mica de "catalana" també, que és un embotit boníssim que tenim una mica oblidat.

17.
brioixeria brioixets salats pas17

Podeu utilitzar-los per a completar un pica-pica... amb daus de truita, unes mini-hamburgueses amb panets de viena... o uns capritxos amb sobrassada i formatge... sípia a la planxa, pinxitos, etc...

18.
brioixeria brioixets salats pas18

A que n'agafarieu un ara?... amb aquella oloreta tan especial que té el brioix recent fet... Bon Profit !!!