Últimament us estic mostrant com elaborar algunes de les pastes de brioixeria més típiques fetes amb cabell d'àngel. Doncs aviat us mostraré unes quantes més. Avui li toca el torn a la canya de cabell. Com veureu, es fan en un moment i el resultat és totalment professional. I és que aquesta pasta és una d'aquelles entranyables, oi que si?
1 làmina per estirar de pasta de full "La Sirena"
250gr. cabell d'àngel
80gr. d'ametlla crua en gra o filada (no laminada)
gelatina de poma o nappage (gelatina neutra en fred)
sucre llustre ("glas")
Variants:
- Podeu fer la canya sense els talls laterals
- Podeu cobrir-la completament de sucre llustre
- Es pot decorar amb xocolata
![brioixeria canya cabell dangel pas1 brioixeria canya cabell dangel pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/97/58/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas1.jpeg)
Preparem els ingredients.
![brioixeria canya cabell dangel pas2 brioixeria canya cabell dangel pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/98/00/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas2.jpeg)
Amb l'ajuda d'un corró, estirarem la massa de pasta de full.
![brioixeria canya cabell dangel pas3 brioixeria canya cabell dangel pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/98/42/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas3.jpeg)
Us ha de quedar un gruix d'uns 2-3 milímetres aproximadament, com un cartró gruixut.
![brioixeria canya cabell dangel pas5 brioixeria canya cabell dangel pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/99/26/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas5.jpeg)
Us ha de quedar una placa d'uns 30-35cm de llarg per uns 10-12 d'amplada, aproximadament. Si cal, retalleu la part sobrant.
![brioixeria canya cabell dangel pas6 brioixeria canya cabell dangel pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/35/99/71/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas6.jpeg)
En la part superior... hi col.locarem una tira generosa de cabell d'àngel.
![brioixeria canya cabell dangel pas7 brioixeria canya cabell dangel pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/00/43/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas7.jpeg)
Ho enrotllarem una volta i l'extrem inferior el plegarem sobre l'extrem superior, sense arribar a muntar-ho sobre el cabell.
![brioixeria canya cabell dangel pas8 brioixeria canya cabell dangel pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/00/85/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas8.jpeg)
Farem una lleugera pressió amb els dits. Si voleu, podeu segellar el full amb una mica d'aigua. Mullant-vos els dits serà suficient.
![brioixeria canya cabell dangel pas9 brioixeria canya cabell dangel pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/01/27/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas9.jpeg)
Ara li donem la volta, així la junta quedarà a la part inferior.
![brioixeria canya cabell dangel pas10 brioixeria canya cabell dangel pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/01/69/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas10.jpeg)
En el lateral on no hi ha full, farem uns petits talls decoratius, tots de la mateixa mida.
L'altre banda, on hi és el full, també la podem tallar a trossos més grans. En tot moment heu d'evitar que els talls d'una banda i una altra es toquin... o la canya es trencarà. Si no voleu, no cal fer aquests talls a la banda del cabell.
![brioixeria canya cabell dangel pas12 brioixeria canya cabell dangel pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/02/53/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas12.jpeg)
Pintarem la canya amb ou batut.
![brioixeria canya cabell dangel pas13 brioixeria canya cabell dangel pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/02/95/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas13.jpeg)
Hi posarem un mica d'ametlla en gra o filada per sobre de la banda del cabell.
![brioixeria canya cabell dangel pas14 brioixeria canya cabell dangel pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/03/37/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas14.jpeg)
Si voleu, hi podeu tirar un polsim de sucre per sobre. Ara, només l'hem d'enfornar a 190-200 graus durant uns 12-15 minuts.
![brioixeria canya cabell dangel pas15 brioixeria canya cabell dangel pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/03/79/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas15.jpeg)
Quan tingui bon aspecte i el full sigui cuit... la deixarem refredar a temperatura ambient.
![brioixeria canya cabell dangel pas16 brioixeria canya cabell dangel pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/04/21/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas16.jpeg)
Per acabar, pintarem la part central de la canya amb una mica de gelatina. En aquest cas he utilitzat gelatina neutre en fred (nappage).
![brioixeria canya cabell dangel pas17 brioixeria canya cabell dangel pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/04/63/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas17.jpeg)
Ben pintat pel centre...
![brioixeria canya cabell dangel pas18 brioixeria canya cabell dangel pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/05/05/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas18.jpeg)
... i els laterals els decorarem amb sucre llustre.
![brioixeria canya cabell dangel pas19 brioixeria canya cabell dangel pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/05/47/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas19.jpeg)
Així.
![brioixeria canya cabell dangel pas20 brioixeria canya cabell dangel pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/05/89/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas20.jpeg)
Ja podeu servir la vostra canya de cabell d'àngel.
![brioixeria canya cabell dangel pas21 brioixeria canya cabell dangel pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/36/06/31/brioixeria-canya-cabell-dangel-pas21.jpeg)
Bon profit!