Últimament us estic mostrant com elaborar algunes de les pastes de brioixeria més típiques fetes amb cabell d'àngel. Doncs aviat us mostraré unes quantes més. Avui li toca el torn a la canya de cabell. Com veureu, es fan en un moment i el resultat és totalment professional. I és que aquesta pasta és una d'aquelles entranyables, oi que si?

Ingredients

1 làmina per estirar de pasta de full "La Sirena"

250gr. cabell d'àngel  

80gr. d'ametlla crua en gra o filada (no laminada)  

gelatina de poma o nappage (gelatina neutra en fred)

sucre llustre ("glas")  

  

Variants:

- Podeu fer la canya sense els talls laterals

- Podeu cobrir-la completament de sucre llustre  

- Es pot decorar amb xocolata

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

Amb l'ajuda d'un corró, estirarem la massa de pasta de full.

3.

Us ha de quedar un gruix d'uns 2-3 milímetres aproximadament, com un cartró gruixut.

4.

Us ha de quedar una placa d'uns 30-35cm de llarg per uns 10-12 d'amplada, aproximadament. Si cal, retalleu la part sobrant.

5.

En la part superior... hi col.locarem una tira generosa de cabell d'àngel.

6.

Ho enrotllarem una volta i l'extrem inferior el plegarem sobre l'extrem superior, sense arribar a muntar-ho sobre el cabell.

7.

Farem una lleugera pressió amb els dits. Si voleu, podeu segellar el full amb una mica d'aigua. Mullant-vos els dits serà suficient.

8.

Ara li donem la volta, així la junta quedarà a la part inferior.

9.

En el lateral on no hi ha full, farem uns petits talls decoratius, tots de la mateixa mida.

10.

L'altre banda, on hi és el full, també la podem tallar a trossos més grans. En tot moment heu d'evitar que els talls d'una banda i una altra es toquin... o la canya es trencarà. Si no voleu, no cal fer aquests talls a la banda del cabell.

11.

Pintarem la canya amb ou batut.

12.

Hi posarem un mica d'ametlla en gra o filada per sobre de la banda del cabell.

13.

Si voleu, hi podeu tirar un polsim de sucre per sobre. Ara, només l'hem d'enfornar a 190-200 graus durant uns 12-15 minuts.

14.

Quan tingui bon aspecte i el full sigui cuit... la deixarem refredar a temperatura ambient.

15.

Per acabar, pintarem la part central de la canya amb una mica de gelatina. En aquest cas he utilitzat gelatina neutre en fred (nappage).

16.

Ben pintat pel centre...

17.

... i els laterals els decorarem amb sucre llustre.

18.

Així.

19.

Ja podeu servir la vostra canya de cabell d'àngel.

20.

Bon profit!