Doncs a continuació us explicaré com fer les típiques canyes de rocafort de pastisseria. A mi, personalment, m'agradaven molt aquestes canyes. Sempre he sigut més de salat que no pas de dolç. De fet, a l'hora d'esmorzar, a la pastisseria, podia escollir entre milers de preparacions dolces però sabeu què feia? em comprava un entrepà de salsitxes del país amb ceba!. La recepta d'aquesta crema de rocafort ja la vam veure amb anterioritat i, per tant, us recomano la lectura prèvia abans de continuar. Podeu aprofitar per fer unes quantes canyes i congelar-les, que aguanten força temps.

Ingredients

2 plaques de pasta de full tipus "La Sirena"

crema de rocafort  

farina

1 ou  

formatge per gratinar  

  

Variants: 

- Les podeu fer en miniatura i servir com a berenar o tipus pica-pica amb d'altres pastes salades

Preparació
1.
brioixeria canyes roquefort pas1

Començarem per preparar la crema de roquefort. La podeu fer el dia abans si voleu.

2.
brioixeria canyes roquefort pas2

Un cop freda, remeneu-la bé...

3.
brioixeria canyes roquefort pas3

i ompliu una mànega pastissera.

4.
brioixeria canyes roquefort pas4

Ara, estirarem la placa de pasta de full fins que tingui el gruix d'un cartró gruixut aproximadament.

5.
brioixeria canyes roquefort pas5

La tallarem per la meitat.

6.
brioixeria canyes roquefort pas6

De cada placa us sortiran dues canyes de full.

7.
brioixeria canyes roquefort pas7

Ara, amb la mànega, aplicarem una tira de crema de roquefort en un costat del full.

8.
brioixeria canyes roquefort pas9

i l'altre extrem, el de la dreta, el muntarem a sobre del primer. Podeu segellar la unió amb una mica d'aigua, si voleu.

9.
brioixeria canyes roquefort pas10

Ara, col·locarem les nostres canyes sobre una safata de forn amb paper tipus cuisson. Aprofiteu per donar-li la volta a la canya i que la unió quedi a la part inferior.

10.
brioixeria canyes roquefort pas11

Ja les tenim. Preescalfarem el forn a uns 190-200ºC.

11.
brioixeria canyes roquefort pas12

Batem un ou...

12.
brioixeria canyes roquefort pas13

i pintem les nostres canyes.

13.
brioixeria canyes roquefort pas14

Hi posarem per sobre una mica de formatge per gratinar.

14.
brioixeria canyes roquefort pas15

I al forn. S'hi estaran uns 15 minuts.

15.
brioixeria canyes roquefort pas16

Quan tinguin bon color, ja les podrem treure del forn.

16.
brioixeria canyes roquefort pas17

Un cop fredes, serviu-les en una safata adient.

17.
brioixeria canyes roquefort pas18

Es poden menjar fredes o calentes.

18.
brioixeria canyes roquefort pas19

N'obrim una? ummmm!

19.
brioixeria canyes roquefort pas20

Bon profit!