Doncs a continuació us explicaré com fer les típiques canyes de rocafort de pastisseria. A mi, personalment, m'agradaven molt aquestes canyes. Sempre he sigut més de salat que no pas de dolç. De fet, a l'hora d'esmorzar, a la pastisseria, podia escollir entre milers de preparacions dolces però sabeu què feia? em comprava un entrepà de salsitxes del país amb ceba!. La recepta d'aquesta crema de rocafort ja la vam veure amb anterioritat i, per tant, us recomano la lectura prèvia abans de continuar. Podeu aprofitar per fer unes quantes canyes i congelar-les, que aguanten força temps.
2 plaques de pasta de full tipus "La Sirena"
crema de rocafort
farina
1 ou
formatge per gratinar
Variants:
- Les podeu fer en miniatura i servir com a berenar o tipus pica-pica amb d'altres pastes salades
Començarem per preparar la crema de roquefort. La podeu fer el dia abans si voleu.
Un cop freda, remeneu-la bé...
i ompliu una mànega pastissera.
Ara, estirarem la placa de pasta de full fins que tingui el gruix d'un cartró gruixut aproximadament.
La tallarem per la meitat.
De cada placa us sortiran dues canyes de full.
Ara, amb la mànega, aplicarem una tira de crema de roquefort en un costat del full.
i l'altre extrem, el de la dreta, el muntarem a sobre del primer. Podeu segellar la unió amb una mica d'aigua, si voleu.
Ara, col·locarem les nostres canyes sobre una safata de forn amb paper tipus cuisson. Aprofiteu per donar-li la volta a la canya i que la unió quedi a la part inferior.
Ja les tenim. Preescalfarem el forn a uns 190-200ºC.
Batem un ou...
i pintem les nostres canyes.
Hi posarem per sobre una mica de formatge per gratinar.
I al forn. S'hi estaran uns 15 minuts.
Quan tinguin bon color, ja les podrem treure del forn.
Un cop fredes, serviu-les en una safata adient.
Es poden menjar fredes o calentes.
N'obrim una? ummmm!
Bon profit!