Moltes vegades us he parlat de certes combinacions ben trobades en el món de la gastronomia i, en concret, en el món de la pastisseria, com ho poden ser la xocolata amb taronja, la nata amb pasta de full, el brioix amb crema... o, el cas d'avui, el full amb cabell d'àngel. Aquesta nostrada pasta, que forma part del conjunt de la brioixeria, ens ha deleitat durant molts anys... i ha format part d'infinitat de berenars i esmorzars de molts de nosaltres. Com veureu la seva elaboració és tan senzilla... que no ha de fer por a ningú intentar-la fer, ja que el resultat val molt la pena. Ja hem vist com fer algunes d'aquestes pastes de brioixeria que conformen l'aparador de moltes pastisseries i, poc a poc, anirem veient més.

Ingredients

1 planxa de pasta de full per estirar  

250gr. cabell d'àngel  

un grapat de pinyons  

1 ou batut  

sucre llustre

  

Variants:

- Hi podeu afegir una tira de crema pastissera a sobre del cabell d'àngel

- Podeu substituir els pinyons per ametlla en gra

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

Estirem la pasta de full longitudinalment fins que tingui una llargada d'uns 40cm.

3.

Amb el full col.locat horitzontalment, hi posem una tira de cabell d'àngel a la part superior, mes o menys del mateix gruix que el dit gros.

4.

Enrotllem el cabell amb pasta de full una primera volta.

5.

Ara, amb un ganivet, farem uns petits talls a mode de decoració a la part inferior del full.

6.

I li donem un altre volta al cabell...

7.

...fins que els talls queden alineats amb l'acabament de la segona volta. Retalleu l'excés de pasta de full si cal.

8.

Ara, aquesta tira llarga, la tallarem en dos trossos que enroscarem tot fent dues ferradures.

9.

Col·loqueu les ferradures en un paper cuisson i sobre una safata pel forn. Ja podeu escalfar el forn a 180-190 graus.

10.

Bateu un ou...

11.

... i pinteu les ferradures amb un pincell.

12.

Poseu-hi per sobre uns pinyons. Si no teniu podeu utilitzar ametlla en gra.

13.

Finalment, tireu-hi un bon polsim de sucre per sobre de la ferradura.

14.

I així mateix, ja les podeu enfornar durant uns 12-15 minuts.

15.

Vigileu no es cremin. Deixeu-les refredar.

16.

Un cop fredes, ja es poden decorar amb una mica de sucre llustre per sobre.

17.

I poc més, ja les podeu gaudir.

18.

Aquesta pasta es conserva molt bé i us aguantarà en bones condicions durant 3 dies. Jo us aconsello tapar-la amb un drap de cuina net.

19.

Bon profit!