Els "negritos" (així li deiem a la pastisseria), eren unes pastes que es venien de forma individual... i que estaven farcides de trufa cuita. Era una cara de la mateixa moneda, on l'altre cara era la "Sara" o "Sareta", feta amb mantega pastissera i ametlla filada. D'aquesta mateixa manera és com s'elaboren les mones de pasqua de trufa i de sara.
El negrito és molt fàcil de fer, però clar, has de tenir tots els ingredients per fer-lo. S'enrotlla igual que fem amb els "Piononos de crema" o amb un "Braç de gitano", però amb la trufa cuita.
dues o tres planxes de pa de pessic
almívar (sucre bany)
trufa cuita
brandi
xocolata granillo
cireres en almívar per decorar
El dia abans haurem d'haver preparat la Trufa Cuita, l'Almívar i les Planxes de pa de pessic. Us recomano la lectura d'aquestes receptes. Un cop tenim tot això... els "Negritos" es fan ràpidament.
Prepararem el sucre bany amb un 80% d'almívar...
... i un 20% de brandi... i compte si han de menjar les criatures. Podeu banyar-los només amb l'almívar o inclús amb llet, el que us agradi, vaja,.
Temperem la nostra trufa cuita.
Pintarem una planxa amb sucre bany.
Untarem amb trufa cuita tota la planxa... i repetirem el procés amb una segona capa. Enrotlleu-lo com si fos un braç de gitano i deixeu-lo refredar a la nevera.
Un cop estigui ben fred... el tallarem.
Farem uns talls ben macos... amb un ganivet de serra... com el del pa.
Prepareu una safata amb xocolata "granillo".
No és difícil de trobar.
Ara unteu cada tall que hem fet pels costats i per una cara (l'altre no cal, que serà el cul).
Arrebosseu el nostre "Negrito".
Lo seu és presentar-lo en una petit-four de paper de la seva mida... però no en tenia i he utilitzat aquests altres de metall.
Feu el mateix procés amb tots els talls que tenim.
Finalment, amb una mànega pastissera i un cornet ("boquilla") estriat... feu una rosa decorativa.
Aquestes roses s'aprenen a fer amb el temps... per això us aconsello practicar una mica a sobre del taulell.
Finalment, col·loqueu una cirera confitada a sobre.
I ja els tenim.
Autèntics "Negritos" de pastisseria. Tota una del·lícia. Encara que normalment els trobareu una mica més grans, però jo penso que aquesta mida està millor.
Bon Profit!