Els "negritos" (així li deiem a la pastisseria), eren unes pastes que es venien de forma individual... i que estaven farcides de trufa cuita. Era una cara de la mateixa moneda, on l'altre cara era la "Sara" o "Sareta", feta amb mantega pastissera i ametlla filada. D'aquesta mateixa manera és com s'elaboren les mones de pasqua de trufa i de sara.

El negrito és molt fàcil de fer, però clar, has de tenir tots els ingredients per fer-lo. S'enrotlla igual que fem amb els "Piononos de crema" o amb un "Braç de gitano", però amb la trufa cuita.

Ingredients

dues o tres planxes de pa de pessic

almívar (sucre bany)

trufa cuita  

brandi 

xocolata granillo

cireres en almívar per decorar

Preparació
1.
brioixeria negritos pas2

El dia abans haurem d'haver preparat la Trufa Cuita, l'Almívar i les Planxes de pa de pessic. Us recomano la lectura d'aquestes receptes. Un cop tenim tot això... els "Negritos" es fan ràpidament.

2.
brioixeria negritos pas3

Prepararem el sucre bany amb un 80% d'almívar...

3.
brioixeria negritos pas4

... i un 20% de brandi... i compte si han de menjar les criatures. Podeu banyar-los només amb l'almívar o inclús amb llet, el que us agradi, vaja,.

4.
brioixeria negritos pas5

Temperem la nostra trufa cuita.

5.
6.
brioixeria negritos pas7

Pintarem una planxa amb sucre bany.

7.
brioixeria negritos pas8

Untarem amb trufa cuita tota la planxa... i repetirem el procés amb una segona capa. Enrotlleu-lo com si fos un braç de gitano i deixeu-lo refredar a la nevera.

8.
brioixeria negritos pas9

Un cop estigui ben fred... el tallarem.

9.
brioixeria negritos pas10

Farem uns talls ben macos... amb un ganivet de serra... com el del pa.

10.
brioixeria negritos pas11

Prepareu una safata amb xocolata "granillo".

11.
brioixeria negritos pas12

No és difícil de trobar.

12.
brioixeria negritos pas13

Ara unteu cada tall que hem fet pels costats i per una cara (l'altre no cal, que serà el cul).

13.
brioixeria negritos pas14

Arrebosseu el nostre "Negrito".

14.
brioixeria negritos pas15

Lo seu és presentar-lo en una petit-four de paper de la seva mida... però no en tenia i he utilitzat aquests altres de metall.

15.
brioixeria negritos pas16

Feu el mateix procés amb tots els talls que tenim.

16.
brioixeria negritos pas17

Finalment, amb una mànega pastissera i un cornet ("boquilla") estriat... feu una rosa decorativa.

17.
brioixeria negritos pas18

Aquestes roses s'aprenen a fer amb el temps... per això us aconsello practicar una mica a sobre del taulell.

18.
brioixeria negritos pas19

Finalment, col·loqueu una cirera confitada a sobre.

19.
brioixeria negritos pas20

I ja els tenim.

20.
brioixeria negritos pas21

Autèntics "Negritos" de pastisseria. Tota una del·lícia. Encara que normalment els trobareu una mica més grans, però jo penso que aquesta mida està millor.

21.
brioixeria negritos pas22

Bon Profit!