Un clàssic en totes les pastisseries. A més a més, si teniu la crema pastissera preparada del dia anterior, les tindreu fetes en una horeta, ja que no requereixen massa elaboració. Com veureu, he fet dos tipus de pasta: la quadradeta acabada amb coco ratllat... i l'ovalada, que també es ven força bé. Amb una recepta força similar podeu fer també un Pastís de poma gran. Com tota la pastisseria, s'acaba amb una capa gelatina que aportarà protecció, humitat i brillantor, i donarà un aspecte més que apetitós a la poma. Un autèntic plaer, oi que sí?

Ingredients

2 làmines de pasta de full per estirar (tipus La Sirena)  

3 pomes varietat Golden

crema pastissera  

1 ou

gelatina neutra en fred (o gelatina de poma)

coco ratllat  

sucre 

Variants:

- Es poden fer quadrades o ovalades

- Es poden acabar amb coco ratllat al lateral o no  

- Es poden pintar amb qualsevol classe de gelatina o nappage

Preparació
1.
brioixeria pastes poma pas1

Les planxes de full que venen són molt adequades, ja que les podeu estirar al vostre gust.

2.
brioixeria pastes poma pas2

Una d'elles la deixaré a la meitat del gruix original, per fer les pastes ovalades.

3.
brioixeria pastes poma pas3

L'altra, pràcticament ni l'estirem, només l'allarguem una miqueta, però volem més gruix de full per a les pastes rectangulars.

4.
brioixeria pastes poma pas4

És més adequat utilitzar un motlle ovalat per tallar el full... però un de rodó servirà.

5.
brioixeria pastes poma pas5

Amb un moviment de canell... podeu generar la forma ovalada que volem... amb un tallant rodó. I si no, ho feu a mà, vaja, a ull.

6.
brioixeria pastes poma pas6

Aquestes ovalades les acabarem amb unes marques laterals que faran molt de goig. L'altre planxa, la tallarem simplement per la meitat i en farem dues de quadrades.

7.
brioixeria pastes poma pas7

Anirem col·locant les pastes de full sobre una safata per al forn amb paper cuisson. Com que tindrem la crema pastissera preparada, n'omplirem una mànega.

8.
brioixeria pastes poma pas8

Ara, escudillem una tira generosa de crema al bell mig de la pasta de full.

9.
brioixeria pastes poma pas9

A les rectangulars també.

10.
brioixeria pastes poma pas10

Anem per les pomes. Primer els traiem el cor.

11.
brioixeria pastes poma pas11

Les pelem, és clar.

12.
brioixeria pastes poma pas12

I les farem en juliana gruixuda... però totes les llesques de la mateixa mida.

13.
brioixeria pastes poma pas13

Ara us explico un petit truc que potser molts ja sabeu.

14.
brioixeria pastes poma pas14

Utilitzeu el palmell de la mà per distribuir longitudinalment les llesques de poma.

15.
brioixeria pastes poma pas15

Calculeu aproximadament l'allargada de la pasta... i amb un gir de canell...

16.
brioixeria pastes poma pas16

... apliqueu les llesques de poma a sobre del full, procurant que la crema quedi justament dins el pont de la poma... s'entén, oi?

17.
brioixeria pastes poma pas17

Vinga que ja acabem. Batem un ou...

18.
brioixeria pastes poma pas18

... i pintem a consciència tota la poma i el full...

19.
brioixeria pastes poma pas19

Per acabar, tirarem una mica de sucre per sobre la poma. Una tira, simplement.

20.
brioixeria pastes poma pas20

I ara, a coure-les... a 180-190 graus... durant uns 40 minuts aproximadament, segons el forn.

21.
brioixeria pastes poma pas21

Heu de trobar el punt en què la poma sigui ben cuita i el full daurat.

22.
brioixeria pastes poma pas22

Està perfecte.

23.
brioixeria pastes poma pas23

... i les ovalades també. Ara les deixem refredar a sobre d'un marbre o taulell.

24.
brioixeria pastes poma pas24

Avui aplicaré una gelatina en fred del fabricant Sosa.

25.
brioixeria pastes poma pas25

Aquesta gelatina no cal escalfar-la, es pot aplicar directament. És especial per a rebosteria freda, peces de fruita, gelats, etc.

26.
brioixeria pastes poma pas26

En qualsevol cas, també podeu fer servir la gelatina de poma de tota la vida... la que s'ha d'escalfar.

27.
brioixeria pastes poma pas27

Pintem bé les pastes de poma.

28.
brioixeria pastes poma pas28

Les quadrades les acabarem amb coco ratllat.

29.
brioixeria pastes poma pas29

Amb una mà l'aguanteu i l'aneu rotant i amb l'altra li apliqueu el coco.

30.
brioixeria pastes poma pas30

Així.

31.
brioixeria pastes poma pas31

I ja les podem servir o reservar dins la nevera.

32.
brioixeria pastes poma pas32

Fan bona pinta, oi?

33.
brioixeria pastes poma pas33

Estaven descomunals... i és que la poma amb la crema combinen molt bé.

34.
brioixeria pastes poma pas34

Podeu servir-les en una safata, amb cartró i blonda.

35.
brioixeria pastes poma pas35

Aquí teniu les vostres pastes de poma. En tastem una?

36.
brioixeria pastes poma pas36

Bon Profit!