Avui us porto una altra pasta de pastisseria feta amb pasta de full i cabell d'àngel. Particularment, és un pasta que trobo molt bona, es conserva molt bé i té una aparença força atractiva, per això era una de les que més es venien a la pastisseria on treballava. Però malauradament he descobert que fa més de 15 anys que ni es fa ni es ven a la mateixa pastisseria i jo he volgut recuperar-la perquè penso que val la pena. Ja veureu com és molt fàcil de fer i només us caldrà estar una petita estona a la cuina. Tasteu-la que us agradarà, n'estic segur.
1 làmina per estirar de pasta de full
250 g de cabell d'àngel
50 g de pinyons
80 g d'ametlla crua en gra
5 o 6 galetes tipus "Maria"
un raiget d'aigua
gelatina de poma o nappage (gelatina neutra en fred)
sucre llustre ("glas")
Preparem els ingredients. Aquesta pasta de full va molt bé, ja que la venen en làmines gruixudes. Això ens permet estirar-les al nostre gust i donar la forma més adient a cada elaboració.
Estirem verticalment una làmina... no gaire...
... i seguidament ho fem també horitzontalment. Més o menys ha de fer uns 40 centímetres d'amplada i uns 20 de llargada. Ajudeu-vos d'una mica de farina per estirar la pasta amb el corró.
Ara, hi posarem una generosa capa de cabell d'àngel per sobre... sense arribar del tot a la vora.
Perfecte.
A continuació farem una pasta amb la que pintarem el cabell. Normalment s'utilitzen retalls de pa de pessic barrejats amb aigua, però ho podeu fer amb galetes tipus "Maria".
De fet, valdria qualsevol galeta bàsica, sense farciments ni xocolates, només galeta. Les esmicolem bé i les rebaixem amb un petita quantitat d'aigua.
Us ha de quedar una pasta densa però amb la que es pugui pintar.
Escampeu bé aquesta pasta per sobre del cabell d'àngel.
A continuació hi tirarem una bona quantitat d'ametlla en gra per sobre.
Seguidament, i només al centre, hi posarem pinyons tot dibuixant una línia central d'uns 2 o 3 cm.
Ara ho haurem de traslladar a una safata pel forn. Si ho veieu molt complicat, des d'un principi podeu posar un paper cuisson a sota i això us facilitarà el moviment cap a la safata de forn.
Ara ho enfornarem, a uns 190-200 graus... durant uns 15-18 minuts.
Vigileu-ho bé, que la pasta de full es crema ràpid. Quan tingui aquest agradable color, ja el podem treure.
Deixeu-lo refredar una bona estona sobre una taula o marbre ben net.
A continuació ho tallarem en porcions d'uns 5-8 cm. aprox.
Perfecte.
Ajunteu-los de nou... i poseu una tira de paper al centre...
... ens servirà per a fer la decoració. Tireu sucre llustre per sobre i retireu la tira.
Ja gairebé acabem.
Només ens quedarà donar un aspecte més brillant als pinyons. Podeu utilitzar gelatina de poma o nappage (gelatina en fred) com aquesta.
Mullem un pinzell ben net....
... i pintem amb cura la part central de les nostres pastes.
Finalment, només ens queda presentar-les sobre cartró i blonda... o sobre una safata daurada com aquesta.
I aquí teniu el pinyonat. Proveu-lo de fer, que no costa gens... i és molt bo.
Bon profit!