Últimament us estic presentant moltes receptes de full amb cabell d'àngel, ja ho sé. Això passa per què quan t'hi poses a treballar amb aquests dos elements el ventall de possibilitats és molt ampli. Per tant, es interessant aprofitar que ens posem a fer un tortell de cabell d'àngel per a fer altres elaboracions amb tota la massa sobrant. Avui us porto una clàssica reixa de cabell d'àngel. Com veureu, és necessari tenir un tallant especial que trobareu en qualsevol ferreteria (si no l'encarregueu). No us costarà més de 6 o 7 euros. Es pot a fer a mà, si voleu... però normalment queda fet un xurro. He fet una reixa individual rodona en versió brioixeria i un altre rectangular per a compartir.

Ingredients

300gr. cabell d'àngel  

1 planxa de pasta de full tipus 

1 ou batut

gelatina de poma o gelatina en fred (nappage)

Preparació
1.
brioixeria reixa cabell dangel pas1

Preparem tots els ingredients i estris.

2.
brioixeria reixa cabell dangel pas2

Amb l'ajuda d'un corró i un polsim de farina per evitar que s'enganxi la pasta al taulell... estirarem el full...

3.
brioixeria reixa cabell dangel pas4

Necessitarem dos tallants rodons: un que sigui un parell de centímetres més ample que l'altre.

 

4.
brioixeria reixa cabell dangel pas5

Tallem amb el més ample....

5.
brioixeria reixa cabell dangel pas6

Ara, col.loquem el tallant a sobre...

6.
brioixeria reixa cabell dangel pas7

... i tallem, que quedi ben centrat.

7.
brioixeria reixa cabell dangel pas8

Ara talleu-ne un altre de gros.

8.
brioixeria reixa cabell dangel pas9

Col·loqueu aquest últim sobre un paper cuisson en una safata pel forn.

9.
brioixeria reixa cabell dangel pas10

A sobre hi enganxarem la part sobrant del que hem tallat el primer cop. Podeu mullar-vos els dits amb aigua per enganxar-los millor.

10.
brioixeria reixa cabell dangel pas12

Fem una mica de pressió...

11.
brioixeria reixa cabell dangel pas13

... i ja tenim la reixa feta.

12.
brioixeria reixa cabell dangel pas14

Ompliu la part central d'un capa generosa de cabell d'àngel.

13.
brioixeria reixa cabell dangel pas15

Així.

14.
brioixeria reixa cabell dangel pas16

Ara, hi col.locarem a sobre la reixa.

15.
brioixeria reixa cabell dangel pas18

Només ens quedarà pintar-ho tot amb ou batut.

16.
brioixeria reixa cabell dangel pas19

Molt bé.

17.
brioixeria reixa cabell dangel pas20

Ja podeu escalfar el forn a 190-200 graus.

18.
brioixeria reixa cabell dangel pas21

Mentre, amb un altre placa de full, en farem un altre de rectangular.

19.
brioixeria reixa cabell dangel pas22

Seguim la mateixa elaboració però sense col·locar els laterals.

20.
brioixeria reixa cabell dangel pas23

Hi posem la reixa al damunt...

21.
brioixeria reixa cabell dangel pas24

... pintem... i al forn.

22.
brioixeria reixa cabell dangel pas25

Vigileu no es cremi. En 13-15 minuts ho tindreu cuit.

23.
brioixeria reixa cabell dangel pas26

Deixeu-la refredar.

24.
brioixeria reixa cabell dangel pas27

Un cop tinguem les pastes de reixa fredes... les podrem pintar amb gelatina.

25.
brioixeria reixa cabell dangel pas28

Ja n'hem parlat molts cops d'un podeu comprar productes de pastisseria.

26.
brioixeria reixa cabell dangel pas29

Ben pintada.

27.
brioixeria reixa cabell dangel pas30

I a gaudir.

28.
brioixeria reixa cabell dangel pas31

Amb l'altra fem el mateix.

29.
brioixeria reixa cabell dangel pas32

Ben freda...

30.
brioixeria reixa cabell dangel pas33

... pintada...

31.
brioixeria reixa cabell dangel pas34

... i servida en un cartronatge adient.

32.

Bon profit!