Últimament us estic presentant moltes receptes de full amb cabell d'àngel, ja ho sé. Això passa per què quan t'hi poses a treballar amb aquests dos elements el ventall de possibilitats és molt ampli. Per tant, es interessant aprofitar que ens posem a fer un tortell de cabell d'àngel per a fer altres elaboracions amb tota la massa sobrant. Avui us porto una clàssica reixa de cabell d'àngel. Com veureu, és necessari tenir un tallant especial que trobareu en qualsevol ferreteria (si no l'encarregueu). No us costarà més de 6 o 7 euros. Es pot a fer a mà, si voleu... però normalment queda fet un xurro. He fet una reixa individual rodona en versió brioixeria i un altre rectangular per a compartir.
300gr. cabell d'àngel
1 planxa de pasta de full tipus
1 ou batut
gelatina de poma o gelatina en fred (nappage)
Preparem tots els ingredients i estris.
Amb l'ajuda d'un corró i un polsim de farina per evitar que s'enganxi la pasta al taulell... estirarem el full...
Necessitarem dos tallants rodons: un que sigui un parell de centímetres més ample que l'altre.
Tallem amb el més ample....
Ara, col.loquem el tallant a sobre...
... i tallem, que quedi ben centrat.
Ara talleu-ne un altre de gros.
Col·loqueu aquest últim sobre un paper cuisson en una safata pel forn.
A sobre hi enganxarem la part sobrant del que hem tallat el primer cop. Podeu mullar-vos els dits amb aigua per enganxar-los millor.
Fem una mica de pressió...
... i ja tenim la reixa feta.
Ompliu la part central d'un capa generosa de cabell d'àngel.
Així.
Ara, hi col.locarem a sobre la reixa.
Només ens quedarà pintar-ho tot amb ou batut.
Molt bé.
Ja podeu escalfar el forn a 190-200 graus.
Mentre, amb un altre placa de full, en farem un altre de rectangular.
Seguim la mateixa elaboració però sense col·locar els laterals.
Hi posem la reixa al damunt...
... pintem... i al forn.
Vigileu no es cremi. En 13-15 minuts ho tindreu cuit.
Deixeu-la refredar.
Un cop tinguem les pastes de reixa fredes... les podrem pintar amb gelatina.
Ja n'hem parlat molts cops d'un podeu comprar productes de pastisseria.
Ben pintada.
I a gaudir.
Amb l'altra fem el mateix.
Ben freda...
... pintada...
... i servida en un cartronatge adient.
Bon profit!