Qué bona és una "Sara"! Aquesta és la versió de la pasta individual, la "Sareta". Quan hi penses... et venen al cap termes com "mantega", "sucre", "ametlla".... però els pensaments no li fan justícia, perquè el sabor d'una "Sareta" és d'aquelles cosetes ben trobades. El gust de la "Sara" és inimitable.
Pel matí, en una horeta feu els ingredients... i per la tarda, en un altre horeta, acabeu les "Saretes". És qüestió de montar-les bé i no fer una muntanya d'aquestes receptes que són una mica més elaborades. A més, el resultat val molt la pena.
200gr. mantega pastissera
1 planxa de pa de pessic
sucre bany (almíbar + brandi)
ametlla filada torrada
cirera confitada per decorar
![brioixeria saretes pas2 brioixeria saretes pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/01/87/brioixeria-saretes-pas2.jpeg)
Primer de tot torrarem l'ametlla filada.
![brioixeria saretes pas3 brioixeria saretes pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/02/38/brioixeria-saretes-pas3.jpeg)
La podeu trobar per tot arreu.
![brioixeria saretes pas4 brioixeria saretes pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/01/24/brioixeria-saretes-pas4.jpeg)
Poseu el forn a 160-170 graus i escampeu bé l'ametlla sobre un paper "cuisson". Deixeu-la que es torri durant uns 12-15 minuts. De tant en tant, li doneu la volta per torrar-la per totes dues bandes. Compte que un cop torrada es crema amb facilitat.
![brioixeria saretes pas5 brioixeria saretes pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/02/86/brioixeria-saretes-pas5.jpeg)
Un cop torrada... escampeu-la sobre el taulell per refredar-la.
![brioixeria saretes pas6 brioixeria saretes pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/03/43/brioixeria-saretes-pas6.jpeg)
Un cop freda... ja la tenim apunt.
![brioixeria saretes pas8 brioixeria saretes pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/04/96/brioixeria-saretes-pas8.jpeg)
Ara haurem d'atemperar la mantega pastissera que tenim feta i conservada a la nevera.
![brioixeria saretes pas9 brioixeria saretes pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/06/10/brioixeria-saretes-pas9.jpeg)
Al foc directe, ben baix, i remenar fins aconseguir una textura untable.
![brioixeria saretes pas10 brioixeria saretes pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/06/52/brioixeria-saretes-pas10.jpeg)
Preparem el sucre bany... amb una mica de brandi...
![brioixeria saretes pas11 brioixeria saretes pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/06/94/brioixeria-saretes-pas11.jpeg)
Normalment es posa un 30% de licor.
![brioixeria saretes pas12 brioixeria saretes pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/07/36/brioixeria-saretes-pas12.jpeg)
Remeneu-lo bé.
![brioixeria saretes pas13 brioixeria saretes pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/07/78/brioixeria-saretes-pas13.jpeg)
Prepareu una safata amb l'ametlla filada escampada... ja veureu perquè.
![brioixeria saretes pas14 brioixeria saretes pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/08/20/brioixeria-saretes-pas14.jpeg)
Per a donar-li més volum a la sareta... farem dos pisos de planxa.
![brioixeria saretes pas16 brioixeria saretes pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/09/04/brioixeria-saretes-pas16.jpeg)
I ara untem la planxa amb mantega... una bona quantitat...
![brioixeria saretes pas17 brioixeria saretes pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/09/46/brioixeria-saretes-pas17.jpeg)
Repartiu-la bé.
![brioixeria saretes pas18 brioixeria saretes pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/09/88/brioixeria-saretes-pas18.jpeg)
Li posem un altre capa de planxa per sobre, encara que siguin retalls trencats, i banyeu-lo de nou.
![brioixeria saretes pas19 brioixeria saretes pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/10/30/brioixeria-saretes-pas19.jpeg)
Tornem a untar de mantega.
![brioixeria saretes pas20 brioixeria saretes pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/10/72/brioixeria-saretes-pas20.jpeg)
Ara, com si fos un braç de gitano... ja podem enrotllar la planxa... fent una lleugera pressió.
![brioixeria saretes pas21 brioixeria saretes pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/11/56/brioixeria-saretes-pas21.jpeg)
Amb una ganivet de serra... tallarem les porcions...
![brioixeria saretes pas23 brioixeria saretes pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/12/40/brioixeria-saretes-pas23.jpeg)
I ara, poc a poc i bona lletra... si teniu pràctica ho podeu fer com es mostra a la foto (jo es que n'he fet milers)... si no, deixeu la sareta al taulell i unteu-la de la millor manera possible....
![brioixeria saretes pas24 brioixeria saretes pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/12/94/brioixeria-saretes-pas24.jpeg)
Procureu que hi hagi la mateixa quantitat de mantega per tot arreu.
![brioixeria saretes pas25 brioixeria saretes pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/13/42/brioixeria-saretes-pas25.jpeg)
Us sortiran de 4 a 6 saretes amb una planxa.
![brioixeria saretes pas26 brioixeria saretes pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/13/93/brioixeria-saretes-pas26.jpeg)
Ara és qüestió d'arrebossar la sareta amb l'ametlla. Va molt bé poder deixar la sareta a l'inrevés a sobre de l'ametlla, per això ens anirà bé tenir-la escampada.
![brioixeria saretes pas27 brioixeria saretes pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/14/35/brioixeria-saretes-pas27.jpeg)
I les anem reservant.
![brioixeria saretes pas28 brioixeria saretes pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/14/77/brioixeria-saretes-pas28.jpeg)
Fins tenir-les totes.
![brioixeria saretes pas29 brioixeria saretes pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/15/61/brioixeria-saretes-pas29.jpeg)
Amb la mantega sobrant... farem unes "roses" decoratives.
![brioixeria saretes pas30 brioixeria saretes pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/16/45/brioixeria-saretes-pas30.jpeg)
Utilitzarem un cornet estriat gros.
![brioixeria saretes pas31 brioixeria saretes pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/16/87/brioixeria-saretes-pas31.jpeg)
Només hem de fer quatre roses... així que no cal que ompliu massa la mànega.
![brioixeria saretes pas32 brioixeria saretes pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/17/41/brioixeria-saretes-pas32.jpeg)
Disposeu les saretes en la safata final, amb cartró i blonda.
![brioixeria saretes pas33 brioixeria saretes pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/18/13/brioixeria-saretes-pas33.jpeg)
I fem la rosa...
![brioixeria saretes pas34 brioixeria saretes pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/18/64/brioixeria-saretes-pas34.jpeg)
És qüestió de pràctica... si en feu unes quantes us sortirà.
![brioixeria saretes pas35 brioixeria saretes pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/19/06/brioixeria-saretes-pas35.jpeg)
I el toc final... mitja cirereta confitada.
![brioixeria saretes pas36 brioixeria saretes pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/19/48/brioixeria-saretes-pas36.jpeg)
I ja les tenim acabades, nanos.
![brioixeria saretes pas37 brioixeria saretes pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/19/90/brioixeria-saretes-pas37.jpeg)
Xules, eh?
![brioixeria saretes pas38 brioixeria saretes pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/20/68/brioixeria-saretes-pas38.jpeg)
Quan fas una mateixa cosa però de forma duplicada... com que guanya en bellesa, a que si?
![brioixeria saretes pas39 brioixeria saretes pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/21/07/brioixeria-saretes-pas39.jpeg)
A gaudir. Recordeu que si les voleu fer per les criatures les podeu banyar amb almívar sol i omitir el brandi... o fer unes amb alcohol i d'altres sense... tot marcant-les amb decoració diferent.
![brioixeria saretes pas40 brioixeria saretes pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/21/49/brioixeria-saretes-pas40.jpeg)
Quina pasta més bona!
![brioixeria saretes pas41 brioixeria saretes pas41](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/21/91/brioixeria-saretes-pas41.jpeg)
Ummmm....
![brioixeria saretes pas42 brioixeria saretes pas42](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/42/22/33/brioixeria-saretes-pas42.jpeg)
També podeu veure com fer la "Sara" de pastís...que he fet per la mona de pasqua. Bon Profit!