Qué bona és una "Sara"! Aquesta és la versió de la pasta individual, la "Sareta". Quan hi penses... et venen al cap termes com "mantega", "sucre", "ametlla".... però els pensaments no li fan justícia, perquè el sabor d'una "Sareta" és d'aquelles cosetes ben trobades. El gust de la "Sara" és inimitable.

Pel matí, en una horeta feu els ingredients... i per la tarda, en un altre horeta, acabeu les "Saretes". És qüestió de montar-les bé i no fer una muntanya d'aquestes receptes que són una mica més elaborades. A més, el resultat val molt la pena.

Ingredients

200gr. mantega pastissera

1 planxa de pa de pessic  

sucre bany (almíbar + brandi)

ametlla filada torrada  

cirera confitada per decorar

Preparació
1.
brioixeria saretes pas2

Primer de tot torrarem l'ametlla filada.

2.
brioixeria saretes pas3

La podeu trobar per tot arreu.

3.
brioixeria saretes pas4

Poseu el forn a 160-170 graus i escampeu bé l'ametlla sobre un paper "cuisson". Deixeu-la que es torri durant uns 12-15 minuts. De tant en tant, li doneu la volta per torrar-la per totes dues bandes. Compte que un cop torrada es crema amb facilitat.

 

4.
brioixeria saretes pas5

Un cop torrada... escampeu-la sobre el taulell per refredar-la.

5.
brioixeria saretes pas6

Un cop freda... ja la tenim apunt.

6.
7.
brioixeria saretes pas8

Ara haurem d'atemperar la mantega pastissera que tenim feta i conservada a la nevera.

8.
brioixeria saretes pas9

Al foc directe, ben baix, i remenar fins aconseguir una textura untable.

9.
brioixeria saretes pas10

Preparem el sucre bany... amb una mica de brandi...

10.
brioixeria saretes pas11

Normalment es posa un 30% de licor.

11.
brioixeria saretes pas12

Remeneu-lo bé.

12.
brioixeria saretes pas13

Prepareu una safata amb l'ametlla filada escampada... ja veureu perquè.

13.
brioixeria saretes pas14

Per a donar-li més volum a la sareta... farem dos pisos de planxa.

14.
15.
brioixeria saretes pas16

I ara untem la planxa amb mantega... una bona quantitat...

16.
brioixeria saretes pas17

Repartiu-la bé.

17.
brioixeria saretes pas18

Li posem un altre capa de planxa per sobre, encara que siguin retalls trencats, i banyeu-lo de nou.

18.
brioixeria saretes pas19

Tornem a untar de mantega.

19.
brioixeria saretes pas20

Ara, com si fos un braç de gitano... ja podem enrotllar la planxa... fent una lleugera pressió.

20.
brioixeria saretes pas21

Amb una ganivet de serra... tallarem les porcions...

21.
brioixeria saretes pas23

I ara, poc a poc i bona lletra... si teniu pràctica ho podeu fer com es mostra a la foto (jo es que n'he fet milers)... si no, deixeu la sareta al taulell i unteu-la de la millor manera possible....

22.
brioixeria saretes pas24

Procureu que hi hagi la mateixa quantitat de mantega per tot arreu.

23.
brioixeria saretes pas25

Us sortiran de 4 a 6 saretes amb una planxa.

24.
brioixeria saretes pas26

Ara és qüestió d'arrebossar la sareta amb l'ametlla. Va molt bé poder deixar la sareta a l'inrevés a sobre de l'ametlla, per això ens anirà bé tenir-la escampada.

25.
brioixeria saretes pas27

I les anem reservant.

26.
brioixeria saretes pas28

Fins tenir-les totes.

27.
brioixeria saretes pas29

Amb la mantega sobrant... farem unes "roses" decoratives.

28.
brioixeria saretes pas30

Utilitzarem un cornet estriat gros.

29.
brioixeria saretes pas31

Només hem de fer quatre roses... així que no cal que ompliu massa la mànega.

30.
brioixeria saretes pas32

Disposeu les saretes en la safata final, amb cartró i blonda.

31.
brioixeria saretes pas33

I fem la rosa...

32.
brioixeria saretes pas34

És qüestió de pràctica... si en feu unes quantes us sortirà.

33.
brioixeria saretes pas35

I el toc final... mitja cirereta confitada.

34.
brioixeria saretes pas36

I ja les tenim acabades, nanos.

35.
brioixeria saretes pas37

Xules, eh?

36.
brioixeria saretes pas38

Quan fas una mateixa cosa però de forma duplicada... com que guanya en bellesa, a que si?

37.
brioixeria saretes pas39

A gaudir. Recordeu que si les voleu fer per les criatures les podeu banyar amb almívar sol i omitir el brandi... o fer unes amb alcohol i d'altres sense... tot marcant-les amb decoració diferent.

38.
brioixeria saretes pas40

Quina pasta més bona!

39.
brioixeria saretes pas41

Ummmm....

40.
brioixeria saretes pas42

També podeu veure com fer la "Sara" de pastís...que he fet per la mona de pasqua. Bon Profit!