Qué bona és una "Sara"! Aquesta és la versió de la pasta individual, la "Sareta". Quan hi penses... et venen al cap termes com "mantega", "sucre", "ametlla".... però els pensaments no li fan justícia, perquè el sabor d'una "Sareta" és d'aquelles cosetes ben trobades. El gust de la "Sara" és inimitable.
Pel matí, en una horeta feu els ingredients... i per la tarda, en un altre horeta, acabeu les "Saretes". És qüestió de montar-les bé i no fer una muntanya d'aquestes receptes que són una mica més elaborades. A més, el resultat val molt la pena.
200gr. mantega pastissera
1 planxa de pa de pessic
sucre bany (almíbar + brandi)
ametlla filada torrada
cirera confitada per decorar
Primer de tot torrarem l'ametlla filada.
La podeu trobar per tot arreu.
Poseu el forn a 160-170 graus i escampeu bé l'ametlla sobre un paper "cuisson". Deixeu-la que es torri durant uns 12-15 minuts. De tant en tant, li doneu la volta per torrar-la per totes dues bandes. Compte que un cop torrada es crema amb facilitat.
Un cop torrada... escampeu-la sobre el taulell per refredar-la.
Un cop freda... ja la tenim apunt.
Ara haurem d'atemperar la mantega pastissera que tenim feta i conservada a la nevera.
Al foc directe, ben baix, i remenar fins aconseguir una textura untable.
Preparem el sucre bany... amb una mica de brandi...
Normalment es posa un 30% de licor.
Remeneu-lo bé.
Prepareu una safata amb l'ametlla filada escampada... ja veureu perquè.
Per a donar-li més volum a la sareta... farem dos pisos de planxa.
I ara untem la planxa amb mantega... una bona quantitat...
Repartiu-la bé.
Li posem un altre capa de planxa per sobre, encara que siguin retalls trencats, i banyeu-lo de nou.
Tornem a untar de mantega.
Ara, com si fos un braç de gitano... ja podem enrotllar la planxa... fent una lleugera pressió.
Amb una ganivet de serra... tallarem les porcions...
I ara, poc a poc i bona lletra... si teniu pràctica ho podeu fer com es mostra a la foto (jo es que n'he fet milers)... si no, deixeu la sareta al taulell i unteu-la de la millor manera possible....
Procureu que hi hagi la mateixa quantitat de mantega per tot arreu.
Us sortiran de 4 a 6 saretes amb una planxa.
Ara és qüestió d'arrebossar la sareta amb l'ametlla. Va molt bé poder deixar la sareta a l'inrevés a sobre de l'ametlla, per això ens anirà bé tenir-la escampada.
I les anem reservant.
Fins tenir-les totes.
Amb la mantega sobrant... farem unes "roses" decoratives.
Utilitzarem un cornet estriat gros.
Només hem de fer quatre roses... així que no cal que ompliu massa la mànega.
Disposeu les saretes en la safata final, amb cartró i blonda.
I fem la rosa...
És qüestió de pràctica... si en feu unes quantes us sortirà.
I el toc final... mitja cirereta confitada.
I ja les tenim acabades, nanos.
Xules, eh?
Quan fas una mateixa cosa però de forma duplicada... com que guanya en bellesa, a que si?
A gaudir. Recordeu que si les voleu fer per les criatures les podeu banyar amb almívar sol i omitir el brandi... o fer unes amb alcohol i d'altres sense... tot marcant-les amb decoració diferent.
Quina pasta més bona!
Ummmm....
També podeu veure com fer la "Sara" de pastís...que he fet per la mona de pasqua. Bon Profit!