Aquesta és la típica pasta amb forma de triangle, feta de full i farcida de cabell d'àngel. Aquestes pastes de cabell d'àngel les podeu fer en tan sols 20 minuts (si ja teniu el full). Així mateix podríem fer un tortell de cabell d'àngel (afegint al farciment una tira de crema pastissera)... o també la coca de cabell d'àngel de Sant Joan.
1 placa de pasta de full
200 g de cabell d'àngel
1 ou batut (per pintar)
ametlla granet
pinyons
sucre llustre
Estireu una làmina de full fins que us quedi un gruix d'uns 4 o 5 mil·límetres (com les tapes dures d'un llibre, vaja). Com ja he comentat, avui utilitzaré aquest cabell d'àngel que he comprat al súper.
L'escampem bé en un costat de la pasta de full.
L'anivellem també de volum, que no hi hagi "bonys".
Ara ho tancarem sobre una banda.
Amb els dits mullats d'aigua, podeu "pintar" el borde de la pasta de full. L'aigua servirà com a "pegament" amb la capa superior de full.
Talleu aquesta tira en forma de triangles de la mateixa mida.
Poseu-los en una safata pel forn amb paper cuisson. Ja les tenim apunt per enfornar. Prepareu el forn a 180 graus...
... i ja les podeu coure... uns 15-17 minuts.
Vigileu molt que no es cremin.
Quan estiguin ben freds... els cobrirem amb sucre llustre.
I ja els podem servir.
No cal repetir lo bona que es la combinació del full amb el cabell d'àngel, oi? Les podeu servir a mitja tarda amb una copeta de moscatell o un Pedro Ximenez.
Bon profit!