Moltes vegades fem barbacoes amb els amics i tot sovint les fem exclusivament de carn, que són les més típiques, certament. Però m'agradaria ressaltar que podeu aprofitar la brasa d'una barbacoa per fer unes broquetes de marisc que resulten extraordinàries i transformar aquell dia en una ocasió especial. El millor de tot és fer una barbacoa amb llenya, directament, però també podeu fer-la amb carbó vegetal i afegir-hi unes pinyes i unes branques de pi que aromatitzaran el nostre marisc. Només ens caldrà acompanyar la broqueta amb una picada d'all i julivert per garantir l'èxit de l'àpat, sense desmerèixer el maridatge, és clar, més que important en aquest plat.

Ingredients

1 kg de gamba vermella

3 sípies  

1 cua de rap de 1 kg

500 g escamarlans  

sal

Per fer la picada:

oli d'oliva  

julivert fresc

all

sal    

Variants:

- Podeu incorporar ceba o pebrot a la broqueta

- Podeu fer servir el peix o marisc que més us agradi

Preparació
1.
broquetes marisc brasa pas1

En aquest cas us recomano la gamba vermella pel seu intens sabor.

2.
broquetes marisc brasa pas3

Els escamarlans han de ser de mida mitjana, no massa grans.

3.
broquetes marisc brasa pas4

La sípia, un cop neta, la tallarem a trossos grans.

4.
broquetes marisc brasa pas5

I la cua de rap també la farem a trossos.

5.
broquetes marisc brasa pas6

Com que les broquetes les farem a la brasa haurem d'utilitzar barnilles de ferro ja que les de fusta es cremarien.

6.
broquetes marisc brasa pas7

I comencem a muntar les broquetes: un tros de sípia, un tros de rap, una gamba i un escamarlà.

7.

I anirem repetint el procés.

8.
broquetes marisc brasa pas9

Les reservem, de moment no les salem.

9.
broquetes marisc brasa pas10

Ara preparem una picada amb all, julivert, oli d'oliva i sal.

10.
broquetes marisc brasa pas11

La podeu fer amb la batedora elèctrica si voleu.

11.
broquetes marisc brasa pas12

Encenem la nostra barbacoa. Si hi podeu incorporar unes pinyes millor, més gustet agafaran les broquetes.

12.
broquetes marisc brasa pas13

Assegureu-vos que la graella és ben neta. Si cal, passeu-hi per sobre un paper de diari.

13.
broquetes marisc brasa pas14

Ara sí, salem i suquem les broquetes amb la picada.

14.
broquetes marisc brasa pas15

Una safata a sota recollirà tota la picada sobrant.

15.
broquetes marisc brasa pas16

I amb cura col·loquem les broquetes a la barbacoa.

16.
broquetes marisc brasa pas17

Si us hi fixeu, hem creuat dues graelles per evitar que cap peça pugui caure a les brases.

17.
broquetes marisc brasa pas18

Altrament, podeu fer les broquetes a la planxa sobre una superfície més còmoda com pot ser una paella. Nosaltres hem provat totes dues variants.

18.
broquetes marisc brasa pas19

La paella permet una manipulació més controlada de les broquetes, i les aromes de la brasa també hi penetren.

19.
broquetes marisc brasa pas20

Un cop cuita, la servirem immediatament a taula.

20.
broquetes marisc brasa pas21

I a gaudir.

21.
broquetes marisc brasa pas22

Bon profit!

22.I PER BEURE...
broquetes marisc brasa pas23