Moltes vegades fem barbacoes amb els amics i tot sovint les fem exclusivament de carn, que són les més típiques, certament. Però m'agradaria ressaltar que podeu aprofitar la brasa d'una barbacoa per fer unes broquetes de marisc que resulten extraordinàries i transformar aquell dia en una ocasió especial. El millor de tot és fer una barbacoa amb llenya, directament, però també podeu fer-la amb carbó vegetal i afegir-hi unes pinyes i unes branques de pi que aromatitzaran el nostre marisc. Només ens caldrà acompanyar la broqueta amb una picada d'all i julivert per garantir l'èxit de l'àpat, sense desmerèixer el maridatge, és clar, més que important en aquest plat.

Ingredients

1 kg de gamba vermella

3 sípies  

1 cua de rap de 1 kg

500 g escamarlans  

sal

Per fer la picada:

oli d'oliva  

julivert fresc

all

sal    

Variants:

- Podeu incorporar ceba o pebrot a la broqueta

- Podeu fer servir el peix o marisc que més us agradi

Preparació
1.

En aquest cas us recomano la gamba vermella pel seu intens sabor.

2.

Els escamarlans han de ser de mida mitjana, no massa grans.

3.

La sípia, un cop neta, la tallarem a trossos grans.

4.

I la cua de rap també la farem a trossos.

5.

Com que les broquetes les farem a la brasa haurem d'utilitzar barnilles de ferro ja que les de fusta es cremarien.

6.

I comencem a muntar les broquetes: un tros de sípia, un tros de rap, una gamba i un escamarlà.

7.

I anirem repetint el procés.

8.

Les reservem, de moment no les salem.

9.

Ara preparem una picada amb all, julivert, oli d'oliva i sal.

10.

La podeu fer amb la batedora elèctrica si voleu.

11.

Encenem la nostra barbacoa. Si hi podeu incorporar unes pinyes millor, més gustet agafaran les broquetes.

12.

Assegureu-vos que la graella és ben neta. Si cal, passeu-hi per sobre un paper de diari.

13.

Ara sí, salem i suquem les broquetes amb la picada.

14.

Una safata a sota recollirà tota la picada sobrant.

15.

I amb cura col·loquem les broquetes a la barbacoa.

16.

Si us hi fixeu, hem creuat dues graelles per evitar que cap peça pugui caure a les brases.

17.

Altrament, podeu fer les broquetes a la planxa sobre una superfície més còmoda com pot ser una paella. Nosaltres hem provat totes dues variants.

18.

La paella permet una manipulació més controlada de les broquetes, i les aromes de la brasa també hi penetren.

19.

Un cop cuita, la servirem immediatament a taula.

20.

I a gaudir.

21.

Bon profit!

22.I PER BEURE...