Avui et portem una divertida recepta que pots fer amb els teus fills. Un cop cuits els popets de platja, només necessitaràs una mica de paciència per anar fent les broquetes. Les pots reservar a la nevera fins al moment de passar-les per la planxa o fer-les a la brasa i acompanyar-les d'una bona salseta.

Som-hi!

Ingredients
  • 1 kg de popets de platja
  • 2 fulles de llorer
  • Uns grans de pebre negre
  • 1 pebrot vermell tallat a daus grans
  • 1 pebrot verd tallat a daus grans
  • 1 pebrot groc tallat a daus grans
  • 1 ceba tallada a daus grans
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre 
  • Sal en escates
  • Sal

Per fer la salsa:

  • Maionesa
  • Salsa de xili picant
  • Sala de soja
  • Aigua de bullir els popets

Variants:

  • S'hi poden afegir bolets .
  • Es pot fer la mateixa broqueta amb marisc (gambes, llagostins, etc.).
Preparació
1.
IMG 8300

Com sempre, els popets convé congelar-los prèviament, per allò de trencar les fibres. Jo el que faig és comprar popets quan en trobo (que no sempre en tenen a la peixateria), llavors els congelo i els faig quan em venen de gust. El dia abans els passes del congelador a la nevera i llestos.

2.
IMG 8303

Renta'ls bé. En principi t'els vendran ja nets. 

3.
IMG 8307

Prepara una cassola amb aigua, unes fulles de llorer, sal i unes boles de pebre negre.

4.
IMG 8308

Quan arrenqui el bull, incorpora-hi els popets.

5.
IMG 8326

Deixa'ls coure uns 20-30 minuts, en funció de la mida que tinguin. Punxa'ls de tant en tant per comprovar que són tous.

6.
IMG 8369

Mentre es fan els popets pots preparar la salsa. Jo reutilitzo la soja i la salsa picant del menjar xinès.

7.
IMG 8374

En un bol posa maionesa i una cullerada de salsa picant al gust.

8.
IMG 8378

Una mica de soja per donar color. 

9.
IMG 8381

I ho remenes.

10.
IMG 8404

Agafa una mica de l'aigua de coure els popets.

11.
IMG 8428

I tira un raig d'aigua a la maionesa.

12.
IMG 8429

Ho remenes bé i ho reserves a la nevera.

13.
IMG 8383

Un cop cuits i escorreguts els popets, deixa'ls refredar.

14.
IMG 8387

Quan els puguis manipular amb les mans sense cremar-te ja podràs començar a fer les broquetes.

15.
IMG 8393

Mentre es refreden els popets, pots anar preparant la verdura.

16.
IMG 8394

Talla-la tota a daus grans.

17.
IMG 8405

Jo he escollit unes broquetes de fusta, però en trobaràs de tota mena al mercat.

18.
IMG 8418

Amb paciència, ves combinat un tros de cada cosa. Que hi hagi de tot.

19.
IMG 8419

Un cop preparades les broquetes, ja les pots  passar per la planxa, ben calenta, amb una mica de sal i pebre negre.

20.
IMG 8425

En un moment donat, les pots tapar per coure millor la verdura. Però vigila no es cremi i ves donant-li la volta sovint.

21.
IMG 8436

Prepara la salsa per servir a taula.

22.
IMG 8437

I presenta les broquetes amb una mica de sal en escates.

Bon profit!