Avui et portem una divertida recepta que pots fer amb els teus fills. Un cop cuits els popets de platja, només necessitaràs una mica de paciència per anar fent les broquetes. Les pots reservar a la nevera fins al moment de passar-les per la planxa o fer-les a la brasa i acompanyar-les d'una bona salseta.

Som-hi!

Ingredients
  • 1 kg de popets de platja
  • 2 fulles de llorer
  • Uns grans de pebre negre
  • 1 pebrot vermell tallat a daus grans
  • 1 pebrot verd tallat a daus grans
  • 1 pebrot groc tallat a daus grans
  • 1 ceba tallada a daus grans
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre 
  • Sal en escates
  • Sal

Per fer la salsa:

  • Maionesa
  • Salsa de xili picant
  • Sala de soja
  • Aigua de bullir els popets

Variants:

  • S'hi poden afegir bolets .
  • Es pot fer la mateixa broqueta amb marisc (gambes, llagostins, etc.).
Preparació
1.

Com sempre, els popets convé congelar-los prèviament, per allò de trencar les fibres. Jo el que faig és comprar popets quan en trobo (que no sempre en tenen a la peixateria), llavors els congelo i els faig quan em venen de gust. El dia abans els passes del congelador a la nevera i llestos.

2.

Renta'ls bé. En principi t'els vendran ja nets. 

3.

Prepara una cassola amb aigua, unes fulles de llorer, sal i unes boles de pebre negre.

4.

Quan arrenqui el bull, incorpora-hi els popets.

5.

Deixa'ls coure uns 20-30 minuts, en funció de la mida que tinguin. Punxa'ls de tant en tant per comprovar que són tous.

6.

Mentre es fan els popets pots preparar la salsa. Jo reutilitzo la soja i la salsa picant del menjar xinès.

7.

En un bol posa maionesa i una cullerada de salsa picant al gust.

8.

Una mica de soja per donar color. 

9.

I ho remenes.

10.

Agafa una mica de l'aigua de coure els popets.

11.

I tira un raig d'aigua a la maionesa.

12.

Ho remenes bé i ho reserves a la nevera.

13.

Un cop cuits i escorreguts els popets, deixa'ls refredar.

14.

Quan els puguis manipular amb les mans sense cremar-te ja podràs començar a fer les broquetes.

15.

Mentre es refreden els popets, pots anar preparant la verdura.

16.

Talla-la tota a daus grans.

17.

Jo he escollit unes broquetes de fusta, però en trobaràs de tota mena al mercat.

18.

Amb paciència, ves combinat un tros de cada cosa. Que hi hagi de tot.

19.

Un cop preparades les broquetes, ja les pots  passar per la planxa, ben calenta, amb una mica de sal i pebre negre.

20.

En un moment donat, les pots tapar per coure millor la verdura. Però vigila no es cremi i ves donant-li la volta sovint.

21.

Prepara la salsa per servir a taula.

22.

I presenta les broquetes amb una mica de sal en escates.

Bon profit!