Com que no sempre és festa i cal cuidar-se una mica, avui et recordem un clàssic del nostre receptari. Es tracta del bròquil amb patata. Això sí, l'acompanyarem amb una salsa que farà d'aquest plat simple, un dinar per recordar.  Fàcil, ràpid, bo i sa. Som-hi!

Ingredients
  • 1 bròquil 
  • 4-6 patates de mida mitjana
  • Sal

Per fer l'allada:

  • 4 grans d'all trinxats
  • 100 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 30 ml de vinagre
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç

Variants:

  • S'hi poden afegir una pastilla de brou o coure la verdura amb brou de verdura
  • S'hi poden afegir bolets de temporada saltats
Preparació
1.

Prepara tots els ingredients.

2.

Talla el bròquil en "arbrets" i renta'l.

3.

Prepara l'oli i el vinagre també. Després fes la salsa en un moment.

4.

Posa les patates pelades a coure amb abundant aigua i una mica de sal. Jo he fet servir patates petites i així no cal tallar-les i queden més maques al plat.

5.

Passats uns 15-18 minuts, quan la patata estigui ja gairebé fet, afegeix-hi el bròquil i deixa'l coure tot plegat uns 5 minuts més.

6.

Un cop cuit, reserva-ho tot en una safata per servir a taula.

7.

Ara, en una paella amb l'oli d'oliva que has mesurat, daura els grans d'all trinxats.

8.

Quan l'all ja estigui cuit, pots apagar el foc. Tira una cullerada de pebre vermell dolç i ho remenes.

9.

Tot seguit, i en compte amb les esquitxades que et pots cremar, aboca-hi el vinagre. Compte, la reacció química és important! No respiris els fums.

10.

Un cop acabi la reacció química del vinagre, ja tindràs la salsa feta.

11.

Aboca-la per sobre de la verdura i rectifica de sal.

12.

I cap a taula!

13.

Bon profit!